-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 30

Viršyti LSMU Kauno ligoninės pajėgumai: gydomi 234 COVID-19 ligoniai, serga 143 darbuotojai

LSMU Kauno ligoninė išlieka didžiausia COVID-19 ligonius gydančia įstaiga šalyje. Jei iki šiol buvo laikoma, kad ligoninės riba siekia 190 lovų, skirtų koronavirusu sergantiems pacientams, tai šiandien įprasti pajėgumai jau yra viršyti – gydomi 234 COVID-19 ligoniai, iš kurių 4 – vaikai.
COVID-19 gydymas LSMU Kauno ligoninėje
COVID-19 gydymas LSMU Kauno ligoninėje / Sauliaus Tvirbuto nuotr.

„Tebeliekame didžiausia COVID-19 ligonine šalyje ir šiuo metu gydome 202 pacientus (pagrindiniuose, numatytuose COVID-19 padaliniuose). Be to, dar 32 pacientai yra izoliuoti kituose ligoninės padaliniuose“, – tokius duomenis pirmadienio rytą paskelbė LSMU Kauno ligoninė.

Stacionare taip pat gydomi 4 vaikai, užsikrėtę koronavirusu.

13 ligonių yra labai sunkios būklės, dūstantys, todėl gydomi Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriuje. Daugiau nei pusei visų gydomų nuo COVID-19 LSMU Kauno ligoninėje reikalinga deguonies terapija.

Šiuo metu ligoninė skelbia nebeturinti galimybės priimti daugiau ligonių. Gydymo įstaigos pajėgumai išnaudoti 100 proc. Personalas dirba sunkiai ir sudėtingomis sąlygomis

Su koronavirusu sergančiais pacientais dirba ne tik infektologai. „Persikvalifikuoti“ teko kitų sričių specialistams. Štai, pavyzdžiui, Geriatrijos skyrius iš viso šiuo metu neveikia – visas skyriaus personalas dirba su COVID-19 ligoniais.

„Dvi pastarąsias savaites ligonių skaičius kilo. Vėliau nusistovėjo ties 180–190 riba. Tačiau dabar turime jau 234 sergančiuosius COVID-19. Darbuotojų trūksta. Itin sudėtinga sudėlioti slaugytojų ir slaugytojų padėjėjų darbo tvarkaraščius. Darbas intensyvesnis, reikia poilsio akimirkų, sunkiau darbuotis su specialiomis aprangomis. Trūksta visko, net vairuotojų ar darbininkų, galinčių pataisyti įrangą“, – 15min patikino LSMU Kauno ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Situaciją sunkina ir darbuotojų sergamumas – šiuo metu dėl COVID-19 diagnozės nedirba 143 LSMU Kauno ligoninės darbuotojai. Gydymo įstaiga nuolat ieško personalo papildymo, tačiau į darbo skelbimus reaguojama vangiai. Didelius darbo krūvius darbuotojams padeda atlaikyti 9 savanoriai.

„Kiek žinau, per pastarąsias kelias savaites stacionare atsidūrė tik viena iš susirgusių darbuotojų. Prireikė deguonies terapijos“, – patikino S.Tvirbutas.

LSMU Kauno ligoninės nuotr./Kanadiečio paciento padėka LSMU Kauno ligoninės kolektyvui
LSMU Kauno ligoninės nuotr./Kanadiečio paciento padėka LSMU Kauno ligoninės kolektyvui

Džiugu tai, kad LSMU Kauno ligoninės medikai, kovojantys su COVID-19 pandemija, sulaukia daug pacientų padėkų. Šiltais žodžiais su Infekcinių ligų skyriaus kolektyvu pasidalija ir gydyti užsienio piliečiai, vienas 60–69 metų amžiaus grupei priklausantis ir sėkmingai šią sunkią ligą įveikęs kanadietis padėkos žodžius gydytojams ir slaugytojoms, išreiškė raštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius