Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Virusas į kiaulių fermą pateko ne nusikalstamu būdu

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, nenustatę veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių, nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl klasikinio kiaulių maro viruso, aptikto bendrovės „Pasodėlė“ Panevėžio rajono Krekenavos seniūnijos Rabikių kiaulių fermoje, teigiama prokuratūros pranešime.
Paršelis
Paršelis / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Ferma Kiaulė

„Mūsų šalies įstatymai numato baudžiamąją atsakomybę už kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimus. Šios nusikalstamos veikos objektas yra žmonių sveikata ir gamtinė aplinka. Rabikių kiaulių fermoje aptiktas klasikinio kiaulių maro virusas žmonių sveikatai yra nepavojingas, žala aplinkai nepadaryta, nepažeisti su tuo susiję jokie teisės aktai, susirgimas neišplito ir epidemija nekilo, todėl yra akivaizdu, kad nėra šio nusikaltimo sudėties“, – teigė ikiteisminį tyrimą atlikęs Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Apygardos prokuratūros skyriaus prokuroro Sauliaus Daunoravičiaus teigia, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo pasinaudota visomis galimybėmis surinkti duomenis apie tai, kad klasikinio kiaulių maro virusas į Rabikių fermą pateko galimai kam nors tyčia jį įnešus, tačiau jų nesurinkta. Todėl manoma, kad nusikalstama veika, numatyta Baudžiamojo kodekso straipsnyje dėl turto sugadinimo ar sunaikinimo, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba buvo sunaikintas ar sugadintas didelės vertės svetimas turtas, nepadaryta.

Pasak prokuroro, versija, kad klasikinis kiaulių maro virusas, kuris yra nepavojingas žmonių sveikatai, galimai į fermą pateko dėka paukščių, vabzdžių ar netyčia žmonių, liko nepaneigta. Galimai netinkamas veterinarijos sanitarijos normų, nesusijusių su žmonių sveikatai pavojingomis ligomis, laikymasis nėra baudžiamosios teisės dalykas, todėl spręsti ar dėl virusinio susirgimo savininkas laiku pranešė Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, ar veiklą vykdė neaplaidžiai, nėra prokuratūros kompetencijos dalykai.

Ikiteisminis tyrimas dėl klasikinio kiaulių maro viruso, aptikto bendrovės „Pasodėlė“ Panevėžio rajono Krekenavos seniūnijos Rabikių kiaulių fermoje, buvo pradėtas šių metų liepos 14 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovų prašymu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius