Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Vis daugiau lietuvių bėga iš tėvynės

Neįtikėtina statistika – lietuviai dar dažniau pradeda dairytis į užsienį. Manoma, jog šiemet bus užfiksuota didžiausia emigracijos banga nuo 1990-ųjų.
„15min“ kalbinti specialistai sakė, kad emigracija iš Lietuvos šiemet didės ne tik dėl ekonominių, bet ir dėl socialinių, psichologinių priežasčių.
Emigracija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pernai 22 tūkst. emigrantų deklaravo savo išvykimą iš Lietuvos, o tai gerokai daugiau nei 2008 metais. Daugiau kaip pusė jų ketino gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Vokietijoje. Šiemet skaičiai dar įspūdingesni: emigracija, palyginti su praėjusiais metais, jau padidėjo 15 procentų.

Reikėtų turėti galvoje, kad daug lietuvių išvyksta į užsienį oficialiai to nedeklaravę, informuoja „Lietuvos žinios“.

Dauguma lietuvių, gyvenančių užsienio šalyse, perspėja, jog gyvenimas ten taip pat nėra rožėmis klotas. Svečioje šalyje reikia daug ir sunkiai dirbti, tyko įvairios sukčių pinklės. Lietuvos ambasada Londone, kaip ir kitose Vakarų šalių sostinėse, kiekvieną savaitę sulaukia sukčių apgautų, net dokumentų netekusių tautiečių prašymų padėti grįžti namo.

Anglijoje, kur patraukia nemaža dalis lietuvių, brangiausiai kainuoja būsto nuoma ir viešojo transporto paslaugos. Tačiau lietuviai dažniausiai gyvena mažuose kambarėliuose su kitais tėvynainiais.

Per valandą Londone darbuotojai mažiausiai uždirba 5,8 DB svarų sterlingų. Atskaičiavus mokesčius, darbuotojui lieka apie 4 svarus. Šių pinigų pakanka, kad žmogus galėtų pragyventi Anglijos didmiestyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius