Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 30

Vis tuštesnėje Šiaulių verslo parodoje kvepia Šilalės medumi ir Biržų levandomis

Šiaulių arenoje kasmet vykstanti verslo paroda „Šiauliai 2018“, panašu, vis labiau išsikvepia. Tačiau visada čia galima atrasti kažką naujo ir netikėto. Šiaulių valstybinė kolegija atriedėjo su pačių pagamintu „Lotus“ bolidu, svečiai iš Šilalės kopinėjo Lietuvos trispalvės spalvų medų.
Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“
Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“ / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Parodos dalyvių veiduose ir žodžiuose galima įžvelgti nusivylimo gaidą, tačiau juk ne vien parodomis gyvi esame. Daugelis dalyvių turi ką veikti ištisus metus, o parodos – tik nedidelė dalis visos reklaminės sklaidos.

Dauguma parodos dalyvių lipa ant to paties grėblio. Iki skausmo pažįstami „kioskai“. Gal kai kurie patraukė dėmesį pernai, užpernai ar dar seniau, tačiau šiemet kone pusę arenoje esančių skyrelių teko praeiti kone bėgomis.

„Gal norite paragauti medaus su spanguolėmis?“ – paklausė jauna moteris, ant pagaliuko kabindama kažką rausvo.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“

Ar tik nebus sugadinę du gerus daiktus – spanguoles ir medų? Moteris paaiškina, kad viskas yra kiek kitaip. Medus nuo priedų tiesiog tampa dar skanesnis ir vitaminizuotas. Tik nederėtų maišyti su šviežiomis uogomis – surūgs per porą savaičių.

Maišymui yra naudojami liofilizuotos uogos ir įvairiausi kiti dalykai. Tai reiškia, kad medaus priedai buvo staigiai išdžiovinti beprotiškame šaltyje.

Šį stebuklą ir tuo pačiu meną gamina „Medaus magija“ iš Šilalės. Įmonės atstovė Vilma Žygaitienė sako, kad dabar medų su liofilizuotais vaisiais, uogomis ir kitais dalykais maišo daugelis, tačiau šilališkiai sugeba tai pateikti žaismingai.

Pavyzdžiui, ne tik parenka išvaizdžią pakuotę, bet ir supilsto į vieną indelį kelių spalvų medų. Tarkime – Lietuvos trispalvės spalvomis.

Netrukus kitoje eilėje paaiškėjo, iš kur galima gauti liofilizuotų produktų – net česnakų ir žirnių. Tai panevėžiečiai „Super Garden“. Paaiškino, kad taip sušaldyti dalykai maksimaliai išsaugo vitaminus. Netenka tik vandens.

Taip pat akį patraukė Šiaulių valstybinės kolegijos stendas. Tiksliau – automobilis. Tai studentų ir kai kurių dėstytojų rankomis ant BMW bazės nuo nulio sukonstruotas „Lotus“ automobilis.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“

Ar tai tikrai „Lotus“? Dėstytojas Ramūnas Ignatavičius dalyvavo šio bolido kūrime: „Jo išmatavimai yra tikslūs pagal minėto automobilio brėžinius. Tik kardanui įmontavome platesnę vietą.“

Paaiškino, kad automobilis sveria apie 600 kilogramų ir visai gerai traukia iš vietos. Per 5-7 sekundes įsibėgėtų iki 100 km. per valandą. Sėdėti jame išties nėra labai patogu. Bet juk tai sportinis variantas, o ne koks limuzinas.

Aplėkus beveik visą areną staiga dėmesį patraukė violetine spalva švytintis Biržų rajono stendas. Šią spalvą suteikė viena šios stendo dalyvių – levandų ūkio savininkė. Ne tik spalva. Čia užaugintų levandų aromatas gali būti panaudotas daugybe būdų.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Verslo pasiekimų paroda „Šiauliai 2018“

Iš tiesų čia ne paties rajono, Biržų turizmo klasteris. Pasirodo, šiame Lietuvos krašte yra fantastiškas Sodeliškių dvaras – čia ras ką veikti ir prabangos ieškantys ponai, ir tiesiog užklydę smalsūs keliauninkai.

Dvargaliuose yra didžiulis avių ūkis. Pragmatikams – mėsa. Gurmanams – pienas. Sušalusiems – vilna. Romantikams – iš veltinio suręstos jurtos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius