Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Visą savaitę Lietuvos keliuose bus tikrinamas saugos diržų naudojimas

Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) iniciatyva 2010 m. rugsėjo 13–19 d. daugelyje Europos šalių organizuojamos policinės prevencinės priemonės, skirtos užtikrinti vairuotojų ir keleivių saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimą.
Saugos diržai
Saugos diržai.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai taip pat dalyvauja šioje akcijoje. Visą savaitę pareigūnai keliuose tikrins, ar transporto priemonių vairuotojai ir keleiviai tinkamai vykdo Kelių eismo taisyklių XXVI dalies „Saugos diržų naudojimas“ punktus.

Asmenims, pažeidusiems nustatytus ir privalomus vykdyti reikalavimus, bus taikomos administracinio poveikio priemonės, rašoma Policijos departamento pranešime.

Policija primena, kad naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimas užtraukia vairuotojams ir (ar) keleiviams baudą nuo 100 iki 200 Lt. Tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šį pažeidimą, užtraukia baudą nuo 200 iki 300 Lt arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą vienam mėnesiui.

Kiekvienais metais Europos keliuose žūsta daugiau nei 10 tūkst. žmonių, nes eismo įvykių metu, susidūrus transporto priemonėms, jie nebuvo užsisegę saugos diržų. Būtina prisiminti, kad susidūrimo metu, neužsisegęs saugos diržo vairuotojas ar keleivis kelia grėsmę ne tik savo gyvybei, bet ir kartu važiuojantiems automobilyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius