-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 08

Visą vasarą 15min komanda keliaus po Lietuvą: šiandien startuojame Anykščiuose!

Šiemet ir vėl šiltąjį metų sezoną pasitinkame karantine, tačiau tai nereiškia, jog negalime vasaros praleisti kokybiškai, susiplanuoti tobulų atostogų Lietuvoje ir geriau pažinti savo gimtąjį kraštą. Juk keliaudami Lietuvoje, galime atrasti dar nematytus šalies kampelius. O kad tai padaryti būtų paprasčiau, portalas 15min jau antrus metus iš eilės pasiruošęs tapti jūsų vasaros gidu ir visas vasaros naujienas kviečia sekti rubrikoje „Vasarojam Lietuvoj!“.
Vasarojam Lietuvoj 2021
Vasarojam Lietuvoj 2021

„Vasarojam Lietuvoj!“ – jau tradicinis, itin gausaus skaitytojų ir žiūrovų skaičiaus sulaukęs projektas, kuriame pateikiamos ne tik karščiausios ir aktualiausios vasaros naujienos, bet ir naudinga informacija: kur keliauti, ką aplankyti, kur apsistoti, ko paragauti, ką išmėginti. Be to, vasaros rubrikoje jau galima stebėti gamtą ir paukščių gyvenimą visą parą trunkančiose tiesioginėse transliacijose.

Šią vasarą kviečiame kiek kitaip pažiūrėti į keliones po Lietuvą – tai ne tik Palanga, Druskininkai ar Birštonas – pateiksime informacijos iš dar nematytų šalies kampelių, pasiūlysime veiklų, įdomių faktų apie Lietuvą, netikėtų maršrutų bei pramogų. „Norime išgirsti ir informuoti kuo platesnę Lietuvos visuomenę, o ne tik siaurą jos dalį. Tikiu, kad šis projektas padės geriau pažinti mūsų gražų kraštą tiek mums patiems, tiek mūsų skaitytojams ir žiūrovams“, – sako 15min vyr. redaktorius Vaidotas Beniušis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidotas Beniušis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vaidotas Beniušis

Didžiausia vasaros projekto naujovė – 15min komandos kelionės po Lietuvą. Balandį ir gegužę naujienų portalas 15min pakvietė miestų, miestelių, kaimų ir regionų bendruomenes pildyti dalyvių anketą ir pranešti apie ypatingus žmones, verslus, puoselėjamas tradicijas, lankytinus objektus ir neatrastas rekreacines vietas savo gyvenamoje vietoje ir apylinkėse. Šiandien, birželio 8-ąją, 15min komanda pradėjo keliones – pirmoji kryptis Anykščiai. Čia lankosi naujienų portalo žurnalistė Karolina Stažytė ir fotografas Valdas Kopūstas, kurie 15min skaitytojams parveš pačių įvairiausių istorijų, kurias skaityti bus galima jau netrukus „Vasarojam Lietuvoj!“ polapyje. Ši bendruomenių lankymo kampanija pavadinta „Graži mūsų Lietuva“ – iniciatyva, kuria skatiname atrasti ir pažinti Lietuvą, t. y. jos savitumą, nematytas vietas, išskirtines asmenybes bei bendruomenes aktyviai prisidedančias prie visuomenės gerovės.

15min komanda Anykščiuose. V.Kopūsto nuotr.
15min komanda Anykščiuose. V.Kopūsto nuotr.

Taip pat šią vasarą 15min komandos lankysis bei istorijas pasakos iš Joniškio, Kaišiadorių, Mingės, Tytuvėnų, Radviliškio, Lazdijų, Kėdainių, Šilutės, Biržų, Plungės, Ignalinos, Smalininkų, Ukmergės, Šiaulių, Širvintų, Kelmės, Pasvalio, Rietavo, Kretingos, Linkuvos ir Vilkaviškio.

Specialiame projekto „Vasarojam Lietuvoj!“ polapyje visos naujienos suskirstytos rubrikomis:

„Vasaros aktualijos” – tai įvairios kasdienės ir svarbiausios naujienos ir aktualijos iš visos Lietuvos.

Vasaros kelionės Lietuvoje” – viskas apie lankytinas vietas, pažintinius takus, apžvalgos bokštus, regioninius ir nacionalinius parkus. Taip pat kelionių gidai, žemėlapiai su nuorodomis ir kitos įvairios rekomendacijos, kur keliauti ir ką pamatyti.

„Vasaros pramogos ir kultūra” skiltyje rasite viską, kas susiję su kultūra – įvairūs renginiai visoje Lietuvoje, sporto varžybos, miestų šventės, meno festivaliai, knygų, filmų rekomendacijos ir dar daugiau.

Rubrikoje „Vasaros verslai“ pristatome Lietuvoje vystomus ir kuriamus verslus, interviu su verslininkais, jų sėkmės istorijas ir pamokas, gautas kuriant verslą.

Skiltyje „Vasaros restoranas” mūsų komanda pateikia restoranų apžvalgas, rekomendacijas, ką skanaus pasigaminti gamtoje, visa, kas įdomaus auginama bei gaminama Lietuvoje, taip pat čia rasite (ne)kasdienius receptus kiekvienai dienai.

Vida Press nuotr./Trapios tešlos pyragas su braškėmis
Vida Press nuotr./Trapios tešlos pyragas su braškėmis

„Vasaros kadrai” – mūsų fotografų užfiksuotos nuotraukų galerijos iš visos Lietuvos.

„Vasaros viktorinos” skiltyje siūlome nuolat treniruotis ir spręsti intelektualius rubrikos „Ar žinai?“ testus. Tai puiki galimybė ne tik pasitikrinti savo žinias, bet ir sužinoti šį tą naujo. O vasaros pabaigoje jūsų lauks ir Nacionalinės viktorinos vasaros turas.

„Vasaros multimedijos” – skiltis, kurioje atrasite ir įsitrauksite į mūsų komandos parengtas išskirtinio formato istorijas.

Tad šią vasarą kviečiame atrasti ir pažinti mūsų Lietuvą iš naujo bei VASAROJAM LIETUVOJ!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius