-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 25

Visagine vėl bus renkamas laikinasis savivaldybės meras

Praėjusią savaitę vykusiame balsavime kandidatams surinkus vienodai balsų, Visagine antradienį vėl bus renkamas laikinas savivaldybės meras.
Visaginas
Visaginas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Išrinkti laikiną merą Visaginui prireikė dėl paskelbto pakartotinio mero rinkimų antrojo turo, kuris Visagine vyks gegužės 7 dieną. Tokį sprendimą paskelbė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Antrajame mero rinkimų ture rungsis dabartinis savivaldybės vadovas, meru išrinktas „valstiečių“ atstovas Erlandas Galaguzas ir antra rinkimuose likusi „Laisvės ir teisingumo“ iškelta Dalia Štraupaitė.

Pakartotinis balsavimas Visagine rengiamas įgyvendinant Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimą, kuriuo jis tenkino antrojo turo rezultatus apskundusios D.Štraupaitės skundą.

Praėjusį antradienį Visagino tarybai renkant laikiną merą, abu pasiūlyti kandidatai – Jevgenijus Šuklinas ir Virginijus Andrius Bukauskas – po keturių balsavimų surinko po 12 tarybos narių balsų.

Darbo dienai baigiantis buvo pasiūlyta E.Galaguzo kandidatūra, tačiau balsai ir vėl pasiskirstė po lygiai.

Posėdis, kuriame dalyvavo 24 iš 25 tarybos narių, nuo ryto tuomet užtruko iki darbo dienos pabaigos.

D.Štraupaitė siekė naujų mero rinkimų Visagine, teigdama, kad jai nebuvo sudarytos lygios teisės, kai jau pasibaigus pirmajam turui ji buvo pašalinta iš rinkimų ir po to į juos grąžinta prieš pat balsavimą.

Politikė iš rinkimų buvo išbraukta jau po pirmojo turo, VRK gavus patikslintą Panevėžio apygardos teismo nuosprendį, kad dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteista „Laisvės ir teisingumo“ kandidatė negali būti skiriama mere.

Tačiau Lietuvos apeliacinis teismas pakeitė šį Panevėžio teismo sprendimą, palikdamas galioti anksčiau skirtą bausmę – draudimą dirbti tik skiriamose pareigose, tuomet VRK grąžino D.Štraupaitę į rinkimus. Ji liko antra, kaip ir per pirmąjį turą.

LVAT pabrėžė, kad pakartotinio balsavimo metu apribotos D.Štraupaitės galimybės vykdyti agitaciją ir susiklosčiusi išskirtinė teisinė situacija „paneigia rinkimų sąžiningumą ir visavertį aktyviosios rinkimų teisės įgyvendinimo Visagino savivaldybės mero rinkimuose užtikrinimą, įvykusių rinkimų skaidrumą ir jų teisėtumą“. Teismas, panaikinęs VRK sprendimą patvirtinti rinkimų rezultatus, nurodė, kad „tikslinga ir racionalu“ yra iš naujo organizuoti pakartotinį balsavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius