Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 23 /14:04

Visagino politikas pasveikino su „Vyrų diena“ ir pakvietė „išgerti“, A.Paulauskas ragina nesikabinėti

Visagino tarybos narys Aleksandras Kločianas feisbuke trečiadienio vakarą sveikino visus su „Vyrų diena“ – Rusijoje vasario 23 d. švenčiama Tėvynės gynėjo diena, ir siūlė ta proga „išgerti“. Partijos „Laisvė ir teisingumas“, su kuria jis kandidatuoja ir ateinančiuose savivaldos rinkimuose, vadovas Artūras Paulauskas tame nieko blogo nemato ir paragino „nesikabinėti“.
Aleksandras Kločianas
Aleksandras Kločianas / Facebook.com

Visaginiečius vienijančioje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Висагинас Сегодня / Visaginas Today“ miesto tarybos narys A.Kločianas trečiadienį vakare išplatino pranešimą rusų kalba.

Nors vėliau žinutė buvo ištrinta, ekrano nuotrauka pasklido plačiai socialiniuose tinkluose ir sulaukė nemažai pasipiktinimo.

Ekrano nuotr. /Aleksandro Kločiano žinutė socialiniame tinkle „Facebook“
Ekrano nuotr. /Aleksandro Kločiano žinutė socialiniame tinkle „Facebook“

„Rytoj vyrų diena ir yra nebloga proga išgerti. Išgerkime drąsiai už mus, už vyrus, kurie savo jaunystės laikais praėjo armijos išbandymus. Kad visi būtų sveiki, o gyvenimas žydėtų ir dainuotų. Kad būtų po taikiu dangumi patikima užuovėja“, – rusų kalba parašytoje žinutėje visaginiečius ragino miesto tarybos narys A.Kločianas.

„Vyrų diena“, kaip ją pavadino A.Kločianas, tai Rusijoje šiandien švenčiama militaristinė „Tėvynės gynėjo diena“, SSRS laikotarpiu pradėta minėti kaip Raudonosios armijos diena.

Po Sovietų Sąjungos griūties buvusios sovietų respublikos atsisakė švęsti šią šventę. Šiandien ji minima tik Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje ir Kazachstane.

Nieko blogo nemato

Partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininkas A.Paulauskas, paklaustas, kaip vertina, kad jo bendražygis siūlo švęsti tokias šventes, paragino situacijos nedramatizuoti.

„Tai jis rusakalbis žmogus, matyt. Gal net tarnavęs kariuomenėje. Aš nežinau, kokius jam kelia prisiminimus ši šventė. Aš jo nepažįstu, man sunku spręsti ką nors“, – bendražygio sveikinimą įvertino partijos vadovas.

A.Paulauskas pabrėžė, kad pats šios šventės nešvenčia, ir mano, kad Lietuvoje ji neturėtų būti švenčiama.

Pasiteiravus, kaip vertina, kad jo vadovaujamos partijos rinkimų sąrašuose esantis asmuo sveikina žmones su šalies agresorės švente, A.Paulauskas pasiūlė šiuos klausimus užduoti pačiam kandidatui.

„Jūs kažkaip peradresuojate kažkam kitam tuos klausimus. Ar čia jūsų logika tokia? Aš nelabai suvokiu“, – piktinosi „Laisvės ir teisingumo“ vadovas.

Jis tvirtino planuojantis „išsiaiškinti situaciją“ dėl A.Kločiano sveikinimų.

Pasiteiravus, ar tokie sveikinimai neužtraukia gėdos visai partijai, A.Paulauskas atviravo:

„Dabar, kai uždavėte klausimą, galvoju. Nu man atrodo, kad iš jūsų pusės toks kabinėjimasis jaučiasi, ne visai adekvatus.

Aš dėl to, ką jis padarė, pasiaiškinsiu ir su juo pačiu, jei teks galimybė, pašnekėsiu, bet vis tiek jūs turite kalbėti su žmogumi, kuris tą daro, o ne su kažkokiu trečiu penktaeiliu žmogumi, kuris jo nepažįsta ir negali paaiškinti jo veiksmų.“

Kiek vėliau A.Paulauskas paskambino papildyti savo komentaro 15min.

Jis tvirtino, kad A.Kločianas yra ukrainietis ir pasveikino visus su Ukrainoje minima Vyrų diena.

„Šiandien yra tarptautinė vyrų diena. Ji Ukrainoje minima vasario 23 dieną. Pasirodo, tas žmogus yra ukrainietis“, – paaiškino politikas.

Tačiau A.Paulauskas klysta – Ukrainoje vasario 23 diena nėra minima nuo Krymo aneksijos metų.

2014m. prezidento Petro Porošenkos įsakymu, šventė buvo perkelta į spalio 14 dieną ir pervadinta į Ukrainos gynėjo dieną, o vasario 23 minėjimas atšauktas.

Priminsime, kad Artūras Paulauskas yra laikinasis „Laisvės ir teisingumo“ partijos vadovas.

Su pačiu A.Kločianu 15min ketvirtadienio ryte susisiekti nepavyko. Gavę komentarą tekstą papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius