-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 05

Visagino švietimo profsąjunga pradeda protesto akcijas dėl mokyklų sujungimo

Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinė sąjungos nariai ketvirtadienį pradeda protesto akcijas dėl Visagino mokyklų sujungimo.
Mokykloje
Mokykloje / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Nuo ketvirtadienio 15 val. kiekvieną darbo dieną prie savivaldybės piketuos iki 10 protestuotojų.

„Jei iki vasario 13 dienos miesto taryba neatšauks švietimo bendruomenės netenkinančio sprendimo, tą dieną 15 val. prie savivaldybės bus surengtas mitingas, į kurį kviečiami visi pasipiktinę mokytojai, tėvai, vyresnių klasių mokiniai ir kiti šiai akcijai pritariantys piliečiai“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pranešime spaudai.

Visagino savivaldybės taryba praėjusį ketvirtadienį pritarė siūlymui šešias miesto mokyklas sujungti į dvi. Nutarta 4 rusiškas mokyklas (Atgimimo gimnaziją, Gerosios vilties, Sedulinos, Draugystės vidurines mokyklas) reorganizuoti į vieną – Atgimimo gimnaziją, o 2 lietuviškas (Verdenės ir Žiburio vidurines mokyklas) – į vieną Verdenės gimnaziją.

Tokį savivaldybės tarybos sprendimą meras Vytautas Račkauskas argumentavo, kad ketinama atsisakyti kai kurių direktorių ir jų pavaduotojų, kurie esą labiausiai baiminasi prarasti postus, o mokytojų esą nesumažės. Pasak V.Račkausko, jungiant mokyklas, taip pat atsižvelgiama į tai, kad Visagine mažėja vaikų.

Šiuo metu Visagine mokosi beveik 3000 vaikų ir suaugusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius