Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Visi žudikai turi sulaukti įstatymų numatytos griežtos bausmės

„Nusikaltimai žmogaus gyvybei – labai sunkus nusikaltimas, ir visi žudikai, net ir tais atvejais, jeigu nusikalstamos veikos yra padarytos prieš metus ar daugiau laiko turi sulaukti jiems įstatymų numatytos griežtos bausmės,“ – vertindamas poslinkius atliekant šių ir ankstesniųjų metų neišaiškintų nužudymų tyrimus, teigia Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas, apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.
Peilis
Peilis / Martyno Vidzbelio/„Scanpix“ nuotr.

Dviejų jaunų panevėžiečių – T. R. ir D. S. nužudymo, įvykdyto šių metų pradžioje, aplinkybes bendromis nusikaltimą tyrusių prokurorų ir pareigūnų pastangomis pavyko atskleisti ir sulaikyti daugiau kaip dvi dešimtis įtariamųjų ir jų bendrininkų tik po kurio laiko, teigiama prokuratūros išplatintame pranešime.

Prokurorų prašymu, miesto apylinkės teismas jiems paskyrė kardomąsias priemones – suėmimus, tačiau žiniasklaidoje paskubėta įvardyti juos kaip žudikus: kol kaltinimai nepateikti ir nepatvirtinti teismo nuosprendžiu, galioja nekaltumo prezumpcija.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai pastaruoju metu tiria 13 sudėtingų nužudymų bylų, kurių didesnę dalį sudaro ankščiau įvykdyti nusikaltimai. Skyriaus prokurorai taip pat kontroliuoja ikiteisminio tyrimo įstaigose atliekamus 8 nužudymų tyrimus.

Prieš kurį laiką prokurorai perėmė ir patys tiria T. R. nužudymo bylą, kontroliuoja ir organizuoja ikiteisminį tyrimą dėl D. S. nužudymo. Tam, kad būtų atlikti baigiamieji procesiniai veiksmai, laukiama specialistų išvadų kitoje, didelį susidomėjimą sukėlusioje – biržietės A. K. nužudymo byloje.

„Sudėtingoms byloms, tarp jų ir nužudymų byloms, ištirti prireikia ne tik visų pareigūnų sutelktų pastangų, didelio profesionalumo, aukštos kvalifikacijos, bet kartais ir ne vienerių metų. Būna ir taip, kad tokius nusikaltimus, dažnai susijusius su organizuoto nusikalstamumo struktūromis,
pavyksta atskleisti tik po kelerių metų. Tačiau kol nenustatyti įtariamieji, arba jie yra pasislėpę, darbas nesustoja, jų paiešką vykdo policijos pareigūnai, nuo kurių darbo sėkmės priklauso tolesnė tokių bylų tyrimo eiga ir sprendimų priėmimas, –“ teigia Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojas, apygardos prokuratūros ONKT skyriaus vyriausiasis prokuroras
Mindaugas Rimkus.

Šiemet Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai jau perdavė nagrinėti teismui 20 baudžiamųjų bylų, aštuonis ikiteisminius tyrimus atliko patys. Pernai apygardos ir apylinkės teismui perduotos nagrinėti 58 baudžiamosios bylos. Tarp perduotų teismui bylų – prioritetinės prokurorinės veiklos sritys – ištirti nusikaltimai, susiję su korupcija, neteisėtu narkotinių ir psichotropinių medžiagų disponavimu, piktnaudžiavimais tarnyba, kyšininkavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius