Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 31

Visos perėjos Kaune bus apšviestos

Kauno miesto savivaldybė, prieš kurį laiką mieste ženkliai sumažinusi gatvių apšvietimą, ketina pasirūpinti, jog bent pėsčiųjų perėjos būtų tinkamai apšviestos. Šiuo metu valdininkai laukia gyventojų skambučių ir informacijos apie vietas, kur mieste yra prastai apšviestos perėjos.
Pėsčiųjų perėja
Pėsčiųjų perėja / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, siekiant taupyti lėšas, nuo spalio Kaune apribotas kai kurių gatvių apšvietimas. Savivaldybė gavo Vakarų skirstomųjų tinklų (VST) įspėjimą ir raginimą sudaryti skolų grąžinimo grafiką, kitu atveju VST gali nutraukti elektros tiekimą. Šiuo metu savivaldybė skolinga VST apie 1,5 mln. litų. Siekiant sumažinti skolą ir taupyti biudžeto lėšas savivaldybė rugsėjo pabaigoje nusprendė apriboti apšvietimą ne pagrindinėse miesto gatvėse. Nuo spalio 17 dienos ne pagrindinių miesto gatvių išorinis apšvietimas buvo iš dalies apribotas (atjungti šviestuvai vienoje gatvės pusėje), o 146-iose ne pagrindinėse miesto gatvėse buvo atjungtas kas trečias šviestuvas. Teigiama, jog taip iki metų pabaigos miestas sutaupyti 235 tūkst. litų.

„Prašome gyventojų supratimo. Savivaldybė daro viską, kad miestas neliktų visai be apšvietimo. Atsiprašome, kad kai kuriose gatvėse šviestuvų perjungimas neįvyko taip sklandžiai, kaip planuota. Miesto ūkio departamentui pavedžiau patikrinti perėjų apšvietimą. Visos perėjo turi būti apšviestos“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Jau prieš šias permainas pavojaus varpais skambinę policijos pareigūnai šią savaitę pateikė naujausią eismo įvykių statistiką. Iš jos matyti, jog eismo įvykių Kaune padaugėjo. Viena iš priežasčių – nepakankamas gatvių apšvietimas. Tačiau miesto vadovai ragina gyventojus ir patiems rūpintis savo saugumu, pavyzdžiui, tamsiuoju paros metu dėvėti atšvaitus. „Dviratininkams jau tapo įprasta turėti keletą atšvaitų, kurie įspėja vairuotojus apie žmones gatvėse. Taip pat turėtų elgtis ir pėstieji“, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Šiuo metu savivaldybė laukia gyventojų pranešimų apie prastai arba išvis neapšviestas perėjas. Informaciją apie tai reikėtų pateikti savivaldybės Energetikos skyriui tel.: 42 47 35 ir 42 36 17.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, taupyti elektros energiją mieste bando ir kitų miestų savivaldybės. Pavyzdžiui, Vilniuje nuo balandžio magistralinėse gatvėse nešviečia kas trečias šviestuvas, Šiauliuose išjungta 40 proc. šviestuvų. Kai kuriuose miestuose naktimis gatvių apšvietimas visai išjungiamas, greitkelyje Vilnius – Kaunas naktimis šviečia tik nedidelė dalis šviestuvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius