Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 11 07

Visuomenė kviečiama prisidėti išsaugant Neringą

Žaliosios politikos institutas spaudai pranešė, kad, prisijungdamas prie VšĮ „Mes Darom“ iniciatyvos „Išsaugokime Neringą“ kviečia visuomenę prisidėti atkuriant pavasarį Smiltynėje įvykusio gaisro metu ugnies nusiaubtus miškus. Tam pasirinkta netradicinė priemonė – sukurta kampanija gerai visame pasaulyje žinomoje ir didžiausioje minios finansavimo (angl. crowdfunding) svetainėje „Indiegogo“.
Kaip atrodo Kuršių nerija po gaisro
Kaip atrodo Kuršių nerija po gaisro / Aleksandro Beženaro nuotr.

Tokiu būdu tikimasi surinkti bent dalį lėšų, reikalingų Lietuvos bei Latvijos miškininkystės srities mokslininkų kuriamai studijai, kurioje bus pateikiami tinkamiausi išdegusio miško atkūrimo metodai, kurie leis ne tik efektyviai atsodinti medynus, bet ir užkirsti kelią tokiems gaisrams pasikartoti ateityje.

„Pavasarį įvykęs gaisras, suniokojęs miškus Smiltynėje, sukrėtė ne vieną lietuvį. Mūsų inicijuota „Indiegogo“ kampanija suteikia progą kiekvienam padaryti gerą darbą ir paaukojant projektui nors nedidelę sumą, prisidėti prie Neringos išsaugojimo. Neringa yra artima ir svarbi ne tik kiekvienam lietuviui, bet ir pamėgta poilsiautojų iš kaimyninių valstybių. Po rudens pradžioje įvykusios Žaliosios politikos instituto suburtų mokslininkų darbinės sesijos, kurios metu apžiūrėta išdegusi miškų teritorija, šiandien jau dirbama su ekspertinėmis išvadomis, kurias tikimasi pristatyti jau netrukus“, – sakė Žaliosios politikos instituto prezidentas Remigijus Lapinskas.

Nojaus nuotr./Smiltynė po gaisro
Nojaus nuotr./Smiltynė po gaisro

Visi norintys paaukoti ir prisidėti prie projekto „Išsaugokime Neringą“ gali tai padaryti prisijungę adresu https://www.indiegogo.com/projects/save-neringa  

2014 metų balandžio 25 dieną Kuršių nerijoje įvykusio gaisro metu išdegė apie 130 hektarų miško. Skaičiuojama, kad padaryta apie 46 mln. litų žala. Šis gaisras padarė milžinišką žalą visoms ekosistemoms, gyvūnijai, miškams, esantiems Kuršių nerijoje, kuri turi UNESCO saugomos teritorijos statusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius