-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 26

Visuomenė kviečiama teikti atsiliepimus apie kandidatus į akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus postą

Lietuvos mokslo tarybos atrankos komisija sudarė kandidatų į akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas sąrašą. Iki gegužės 18 d. 15 val. visuomenė kviečiama atrankos komisijai teikti atsiliepimus apie kandidatūras.
Knygos
Knygos / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Sudarytame sąraše prof. Irena Misevičienė (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto vyriausioji mokslo darbuotoja), doc. Gintautas Danišauskas (Mykolo Romerio universiteto dėstytojas), prof. Alfonsas Ramonas (Klaipėdos universiteto vyriausiasis mokslo darbuotojas), doc. Rimantas Mikalauskas (Lietuvos kūno kultūros akademijos dėstytojas), doc. Daiva Janulaitytė-Gunther (Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dėstytoja).

Su visų kandidatų į akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius gyvenimo aprašymais ir motyvaciniais laiškais arba motyvuotais siūlymais visuomenė gali susipažinti Lietuvos mokslo tarybos svetainėje.

Kontrolierius yra valstybės pareigūnas, naujai kuriamos Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnybos vadovas, nagrinėjantis skundus ir inicijuojantis tyrimus dėl akademinės etikos ir procedūrų pažeidimo. Jį 5 metų kadencijai skiria Seimas Lietuvos mokslo tarybos teikimu.

Pagal Tarybos darbo reglamente nustatytą akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus kandidatūros atrankos tvarką, atrankos komisija, po pokalbio su kandidatais ir atsižvelgdama į gautus atsiliepimus, atrenka iki trijų rekomenduojamų kandidatų į kontrolieriaus pareigas ir teikia juos Tarybai.

Kandidatas renkamas atvirame Tarybos posėdyje, dalyvaujant ne mažiau kaip dviem trečdaliams Tarybos narių. Pristatyti savo veiklos gairių į posėdį kviečiami ir atrankos komisijos rekomenduoti kandidatai.

Nutarimą dėl Seimui teikiamos kontrolieriaus kandidatūros Taryba priims slaptu balsavimu. Kontrolierius laikomas išrinktu, jei už jo kandidatūrą balsuoja daugiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių Tarybos narių. Jei nė vienas iš kandidatų nesurenka reikiamo balsų skaičiaus, kontrolieriaus atrankos procedūra pradedama iš naujo.

Tai antrasis konkursas kandidatui į akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus pareigas atrinkti, kuris paskelbtas po to, kai 2011 metų gruodį vykusiame Tarybos svarstyme nė vienas kandidatas negavo reikiamo balsų skaičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius