Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 13

Visuomenės nuomonė dėl Žaliojo tilto skulptūrų keičiasi

Diskusijos dėl Žaliojo tilto skulptūrų tęsiasi bene nuo 2000-ųjų, ir gyventojų nuomonė šiuo klausimu keičiasi, „Žinių radijui“ sakė Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos narė Giedrė Filipavičienė.
Saulėtas antradienis Vilniuje
Žaliasis tiltas Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kartais yra daugiau oponentų iš vienos pusės, kitą kartą – daugiau siūlančių išsaugoti. Šį kartą iš visuomenės pusės, kurie atėjo į vertinimo tarybą, buvo daugiau siūlančių išsaugoti skulptūras. Visuomenės nuomonė keičiasi“, – laidoje „Aktualioji valanda“ sakė G. Filipavičienė.

Ji pažymėjo, kad antradienį posėdžiavusi Taryba vieningai pasisakė, kad Žaliasis tiltas, kaip turintis istorinę ir architektūrinę kultūrinę vertę, turėtų likti kultūros vertybių registre.

„Buvo svarstyta šio statinio teisinės apsaugos klausimas. Buvo pateiktas klausimas, ar mes siūlome panaikinti šiam objektui teisinę apsaugą ir pradėti tą sudėtingą procesą, ar kaip tik nustatyti jo vertingąsias savybes. Kai bus parengtas Vertinimo tarybos aktas, Vertinimo taryba, kaip ir visus kitus objektus, svarstys, kad turi būti išsaugojama“, – kalbėjo G. Filipavičienė.

Pasak jos, kada bus nuspręsta dėl skulptūrų likimo, pasakyti negalima – klausimas esą yra sudėtingas.

„Dauguma menotyrininkų, kurie yra mūsų tarybos nariai, pripažįsta, kad šitos skulptūros yra kaip dekoratyviniai elementai, sudaro su tiltu vieningą ansamblį, taip kad čia iš tiesų yra diskusija gana ilga ir sudėtinga. Juk ne visos tos skulptūros turi simbolius – kai kurios jų yra puikūs meno kūriniai“, – teigė G. Filipavičienė.

Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė „Žinių radijui“ yra sakiusi, kad Žaliojo tilto skulptūros – tai „žalieji žmogeliukai“, tai tarsi paminklas sovietiniams darbams.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius