Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 04

Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ prašymas – jau Konstituciniame teisme

Penktadienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas išnagrinėjo visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ prašymą išaiškinti, ar tai, jog Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) atsisakė registruoti „Vieningą Kauną“ savarankišku rinkimų kampanijos dalyviu, neprieštarauja Lietuvos Respublikos Konstitucijai.
Renginio akimirkos
visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ nariai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Teismas nusprendė kreiptis į Lietuvos Konstitucinį teismą, kad šis išaiškintų, ar tokia įstatymų nuostata neprieštarauja Konstitucijai.

Pasak visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktoriaus Visvaldo Matijošaičio, tai – pirmasis žingsnis, siekiant teisybės.

„Vieningas Kaunas“ lapkričio 3 dieną Vyriausiajai rinkimų komisijai pateikė prašymą registruoti šį visuomeninį judėjimą savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Tačiau VRK šio prašymo neregistravo, nurodydama, jog registruojami tik politinių partijų sąrašai. Dėl tokio VRK elgesio skundą pateikėme VRK. Tačiau jis buvo atmestas. Tuomet kreipėmės į Vyriausiąjį administracinį teismą“, – sakė V.Matijošaitis.

Pasak jo, kad ir kaip pasisuktų įvykiai šioje situacijoje, „Vieningas Kaunas“ vis tiek dalyvaus savivaldybių tarybų rinkimuose.

„Organizacijos nariai kels savo kandidatūras individualiai. Bet man svarbu, kad visuomenė sužinotų, ar mūsų valstybė yra subrendusi tikroms demokratijos permainoms, ar tik tai deklaruoja“, – pabrėžė V.Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius