-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 13

Visvaldas Matijošaitis ketina iš pareigų atleisti Aleksoto aerodromo direktorių Eugenijų Raubicką

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ketina iš pareigų atleisti viešosios įstaigos S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorių Eugenijų Raubicką, rašo „Kauno diena“.
S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas
S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas / 15min.lt/Urtės Januškevičiūtės nuotr.
Temos: 1 Aerodromas

„Atsižvelgiant į visą aerodromo būklę, dabartiniam vadovui galiu patarti tik viena. Pone, keiskite darbą“, – pokalbyje apie E.Raubicką pareiškė V.Matijošaitis. Jis neslėpė, kad jau numatyti keli kandidatai į šį postą, tačiau dar laukiama Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymų. Direktoriui priekaištaujama dėl neveiklumo ir neūkiškumo.

Direktoriui priekaištaujama dėl neveiklumo ir neūkiškumo.

E.Raubickas pripažino, kad aerodromo dirbtinės dangos kilimo ir tūpimo tako būklė reikalauja remonto, ir tikino, jog jau rengiamas techninis projektas, tačiau pabrėžė, kad aerodromos tinkamas naudoti.

„Atsakingai teigiu, kad aerodromas yra tinkamas ir saugus skraidyti. Jis veikia pagal tarptautinius bendrosios aviacijos reikalavimus. Apie aerodromo tinkamumą skraidyti sprendžia Civilinės aviacijos administracijos sudaryta komisija, kuri tikrina ir išduoda tinkamumo skraidyti pažymėjimą“, – teigė jis.

S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas, dar vadinamas Aleksoto oro uosto, yra seniausias veikiantis aerodromas Lietuvoje ir vienas seniausių Europoje. Jis įkurtas 1915 metais. Aerodromas pripažintas nacionalinės reikšmės valstybės saugomu urbanistiniu, inžineriniu, istoriniu paminklu, jis įtrauktas į „Best flying destination in Europe“ (Europos įdomiausių atskristi aerodromų) sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius