-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 24

Visvaldas Matijošaitis pirko, pardavė ir dovanojo – per metus paturtėjo milijonu

Vienintelio milijonieriaus tarp didmiesčių vadovų, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio turtas 2017-aisiais siekė 7,9 mln eur. Arba beveik 1,1 mln. eurų daugiau nei prieš metus. Eliminavus paskolas, grynasis V.Matijošaičio turtas siekia beveik 5,3 mln. eurų, rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) paskelbti duomenys.
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per metus labiausiai sumažėjo Kauno mero turimų žemės sklypų vertė. Politikas yra deklaravęs, kad dalį turto pardavė ir padovanojo.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai V.Matijošaitis yra deklaravęs, kad pernai pardavė vieną sklypą už beveik 59 tūkst. eurų ir kitą beveik 390 tūkst. eurų vertą sklypą.

Taip pat V.Matijošaitis neviešinamiems fiziniams asmenims pernai nurodė padovanojęs apie 430 tūkst. eurų vertės sklypą su pastatu, 68 tūkst. eurų vertės nekilnojamą turtą, butą už 96 tūkst. eurų, 126 tūkst. eurų pinigais.

Dar pernai VTEK V.Matijošaitis nurodė už 3,5 mln eurų pardavęs „Vičiūnų grupės“ akcijų ir už beveik 800 tūkst. įsigijęs įmonės „Kauno saulėtekis“ akcijų. Netrukus iš šios įmonės Kauno meras už beveik 979 tūkst. įsigijo žemės sklypą su inžineriniais statiniais. Taip pat už 96 tūkst. eurų V.Matijošaitis pernai nusipirko buvusį dvarą Kauno rajone, Kačiūniškės kaime, už 368 tūkst. eurų butą ir negyvenamas patalpas už 368 tūkst. eurų.

Turimų V.Matijošaičio akcijų vertė per metus padidėjo 673 tūkst. eurų ir dabar siekia 2,4 mln.

Vis dėlto didžiausią „Vieningas Kaunas“ lyderio V.Matijošaičio turto dalį, kaip ir ir iki šiol, sudaro jo paskolintos ir nesusigrąžintos lėšos. Dabar V.Matijošaitis yra paskolinęs milijonu 200 tūkst. eurų daugiau nei buvo paskolinęs pernai. Išvis V.Matijošaitis nurodo paskolinęs 4,6 mln. eurų.

Kauno vadovas per metus gerokai sumažino kredito įstaigose laikomas santaupas ir 300 tūkst. pasididino turimą paskolą. Dabar ji siekia beveik 2,6 mln. eurų.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius per metus nesutaupė beveik nieko, tik grąžino apie 6 tūkst. eurų paskolos. VMI pateiktose deklaracijose jis su šeima nurodė turįs turto už maždaug 228,4 tūkst. eurų, iš jų – 199,4 tūkst. eurų vertės nekilnojamojo turto.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko deklaracijos per metus taip pat beveik nekito. V.Grubliauskas su šeima nurodė 2017-aisiais turėjęs 290 tūkst. eurų vertės turto ir santaupų. Šeima yra pasiskolinusi 90 tūkst. eurų. Per metus Grubliauskų paskola sumažėjo 10 tūkst. eurų.

Tiesa, šiemet V.Grubliauskas VTEK yra nurodęs, kad jo šeima jau pardavė du nekilnojamojo turto objektus. Vieno kaina – 118 tūkst. eur., kito – 15 tūkst. eurų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius