Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 08

Vitas Matuzas: tai Panevėžio grupuotės karas prieš mano šeimą

Seimo narys konservatorius Vitas Matuzas sako, kad jam metami įtarimai esą jis galėjęs siekdamas finansinės naudos sukčiavo, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir klastojo dokumentus yra nesuprantami.
Vitas Matuzas
Vitas Matuzas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Vitas Matuzas

„Tetrūksta kaltinimo kad kažkas gimė ne Jonu, o Petru“, – pyktelėjo politikas.

„Tas kreipimasis pagrįstas kažkokiais nesuprantamais motyvais, kurie niekuo nepagrįsti. Manau, kad visas kreipimasis yra niekuo nepagrįstas. Mano turimais duomenimis, yra informacijos, žinių, duomenų dėl šališkumo ir politinių dalykų – dėl politinio užsakymo. Komisija, matyt, tai ir išsiaiškins“, – po to, kai generalinis prokuroras Seimo paprašė naikinti V.Matuzo teisinę neliečiamybę sakė Seimo narys.

Jis nesukonkretino, kas teikia tokius politinius užsakymus teisėsaugai. Pasak V.Matuzo, Panevėžyje seniai veikia grupuotė, nenorinti V.Matuzo matyti valdžioje. Tuo tarpu pasipelnyti per įmonę, kurios akcijas žmona Danutė pernai liepą pardavė, M.Matuzas sako nesuprantantis kaip tai galėjo padaryti.

„Prieš tai yra penkiolika metų kasdieninės kovos su tam tikra grupuote Panevėžio, kuri niekuomet negalėjo susitaikyti su tuo, kad mes kaip Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai esame gausiausi ir daugiausia laimintys mieste. (...) Vertinu tai kaip karą prieš mane, prieš mano šeimą. Kare taikomos įvairios priemonės. Aš padarysiu įvairius žingsnius, kad įrodyčiau savo šeimos nekaltumą““, – dėstė V.Matuzas.

Pasak jo, tai, kad kaltinimai jam mesti prieš pat rinkimus, nors kalbama apie 2010-2011 metais vykusius viešiuosius pirkimus yra įrodymas to, kad su juo bandoma susidoroti politiškai.

V.Matuzas pripažįsta, kad yra bendravęs su „Panevėžio energijos“ vadovais, tačiau jokiu būdu nesutinka spaudęs jį dėl viešųjų pirkimų.

Konservatorius sako, kad kiti įtariamieji byloje yra spaudžiami duoti klaidingus parodymus.

„Noriu tikėti, kad bus pakviesti tie žmonės, kurie spaudžiami įvairiausiais būdais davė, mano giliu įsitikinimu, visiškai ne tokius parodymus, negu jie galėjo būti“, – sakė V.Matuzas.

Politikas pažymėjo, kad jo žmona nesutiko nei su vienu metamu kaltinimu.

Pats V.Matuzas neatskleidžia, ar sutiks, kad jo neliečiamybė būtų naikinama. Taip pat V.Matuzas nesako, ar stabdys savo narystę TS-LKD.

V.Matuzas pažymi tik viena: dėl mestų įtarimų jis nesitrauks iš rudenį vykstančių Seimo rinkimų.

„Jų tikslas ir yra toks. Pašalinti normalius konkurentus, kurių demokratiniuose rinkimuose įveikti negali“, – kalbėjo V.Matuzas.

Jis tikino daugiau informacijos suteiksiąs jau artimiausiu metu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius