Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 28 /11:06

Vitas Vasiliauskas yra tikras, kad informaciją apie „Snoro“ nacionalizavimą nutekino ne jo pavaldiniai

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas sako esąs tikras, kad informaciją apie ketinimus nacionalizuoti banką „Snoras“ žiniasklaidai ar patiems banko savininkams nutekino ne Lietuvos banko darbuotojai.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esu tuo tikras“, – žurnalistams po apklausos Seimo Antikorupcijos komisijoje, tiriančioje Finansinių nusikalimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes, sakė V.Vasiliauskas.

Lietuvos banko vadovas nedetalizavo, kiek žmonių Lietuvos banke galėjo žinoti apie ketinimus stabdyti „Snoro“ veiklą.

„Kam reikėjo, tas žinojo“, – išsisukinėjo nuo atsakymo V.Vasiliauskas.

Jo nuomone, informacijos nutekėjimo klausimus tarpusavyje turi išsiaiškinti teisėsauga, tuo tarpu Lietuvos bankas šioje istorijoje buvo „ta višta, ar tas kiaušinis, nuo kurio viskas prasidėjo“ banko priežiūros prasme.

Pasak jo, komisija jį pakvietė tikėdamasi išgirsti, kiek „Snoro“ pinigų buvo išimta iš Lietuvos banko po „Lietuvos ryto“ straipsnio.

„Buvau pakviestas klausimu, kuris buvo suformuluotas kvietime, pasakyti, kiek lėšų išėjo iš banko „Lietuvos rytui“ paskelbus straipsnį“, – aiškino Lietuvos banko vadovas.

Tiesa, atsakymą į šį klausimą Seimo nariai kartą jau buvo girdėję.

Dar lapkričio 17 dieną lankydamasis Seime V. Vasiliauskas sakė, kad nuo lapkričio 15 d. (antradienio) ryto, kai pasirodė „Lietuvos ryto“ straipsnis, Lietuvos banke dingo apie 200 mln. Lt „Snoro“ turėtų atsargų.

„Antradienio ryte bankas Lietuvos banke turėjo 250 mln. Lt atsargų. Antradienio vakare jau buvo 111 mln. Lt, trečiadienį apie 12 val. jau buvo 44 mln. Lt. Likvidumo problemos galėjo būti akivaizdžios, tam ir reikėjo to sprendimo“, – Seime tuomet teigė V. Vasiliauskas.

Seimo Antikorupcijos komisija antradienį ketina posėdžiauti visą dieną. Komisija vyks apklausti poligrafologų, atlikusių FNTT vadovų apklausas, o vakarop Seime laukiama „Lietuvos ryto“ vyriausiojo redaktoriaus Gedvydo Vainausko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius