Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 08 /14:10

Vladimiras Romanovas Maskvoje sulaikytas buvo neilgam: advokatas patvirtino, kad jo klientas – jau laisvėje

Rusijos žiniasklaidai pranešus, kad buvęs Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas sulaikytas, M-1 informacijos tarnyba susisiekė su V.Romanovo advokatu Adomu Liutvinsku, kuris patvirtino, kad jo klientas buvo sulaikytas, tačiau neilgam.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas

Papildyta 14.10 val. D.Grybauskaitė: jei V.Romanovas tikrai paleistas, tai įrodys, kad Rusija nesilaiko tarptautinių įsipareigojimų

Lietuvos prezidentė sako, kad jei pasitvirtintų informacija apie pirmadienį sulaikyto didžiausio bankrutavusio Ūkio banko akcininko Vladimiro Romanovo paleidimą, tai dar kartą įrodys, kad Rusijai neegzistuoja tarptautiniai įsipareigojimai ir tarptautinė teisė.

Jeigu tai pasitvirtins, tai tik dar kartą įrodo, kad Rusijai tarptautiniai įsipareigojimai, tarptautinė teisė neegzistuoja, – žurnalistams Marijampolėje antradienį sakė Dalia Grybauskaitė.

„Kalbėkime apie Europos orderio išdavimą paieškomiems asmenims – jeigu tai tiesa, nes aš dar neturiu to patvirtinimo, kad jis buvo suimtas, kažkas vykdė tarptautinius įsipareigojimus, o vėliau politinės valios įtakos, tikriausiai, dėka, jis buvo paleistas. Jeigu tai pasitvirtins, tai tik dar kartą įrodo, kad Rusijai tarptautiniai įsipareigojimai, tarptautinė teisė neegzistuoja“, – žurnalistams Marijampolėje antradienį sakė Dalia Grybauskaitė.

V.Romanovo advokatas Adomas Liutvinskas BNS patvirtino, kad Rusijos teisėsauga paleido pareigūnų Maskvoje sulaikytą V.Romanovą, kurio Lietuva ieško dėl įtarimų didelės vertės turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ antradienį pranešė, jog pareigūnai Maskvoje pirmadienį sulaikė metų V.Romanovą, kurio paiešką paskelbė Interpolo Lietuvos skyrius, o artimiausiu metu bus sprendžiama dėl jo perdavimo Lietuvai.

Lietuvos teisėsaugos pareigūnai teigia neturintys oficialios informacijos apie V.Romanovo sulaikymą ar paleidimą.

Papildyta 11.32 val. Jau laisvėje

„Galiu jums apskritai tik tiek pasakyti, kad V.Romanovas šiuo metu yra laisvas. Saulei dar nepatekėjus jis jau laisvas buvo. Dėl Lietuvos prašymo išduoti buvo tokia situacija susiklosčiusi, tačiau šis klausimas nėra toks paprastas ir tai nereiškia, kad jis jau rytoj bus Lietuvoje. Sprendžia kaip ir Lietuvoje teismai kitai valstybei, tai palaukime, kas bus toliau,“ – teigė V.Romanovo advokatas.

V.Romanovas šiuo metu yra laisvas. Saulei dar nepatekėjus jis jau laisvas buvo, – patvirtino jo advokatas.

Sulaikytas Maskvoje

Antradienio rytą paskelbta, kad Rusijos pareigūnai Maskvoje sulaikė buvusį didžiausią Ūkio banko akcininką V.Romanovą, kurio Lietuva ieško dėl įtarimų turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

Maskvos baudžiamųjų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai pirmadienį rytinėje miesto dalyje sulaikė Lietuvos pilietį, gimusį 1947 metais, pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos Maskvos miesto vyriausiosios valdybos spaudos tarnyba. „Interfax“ šaltinių duomenimis, kalbama apie 66 metų pernai bankrutavusio Ūkio banko savininką V.Romanovą.

„Vyro paiešką dėl turto pasisavinimo ir iššvaistymo ypač stambiu mastu paskelbė Interpolo Lietuvos nacionalinis skyrius. Baltijos šalies kolegos jau informuoti apie jų ieškomo piliečio sulaikymą“, – pareiškė spaudos tarnybos atstovas.

Baltijos šalies kolegos jau informuoti apie jų ieškomo piliečio sulaikymą, – pareiškė spaudos tarnybos atstovas.

Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl sulaikytojo perdavimo Lietuvai. V.Romanovo tarptautinę paiešką Lietuvos prokurorai paskelbė 2013 metų rugpjūtį.

V.Romanovas iš Lietuvos dingo pernai gegužės pradžioje. Bankininkas sakė, kad Maskvoje lankėsi verslo reikalais, tačiau kilus sveikatos problemų, jis nusprendė pasilikti Rusijos sostinėje gydytis.

Vėliau prokurorai ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai iš Rusijos gydytojų gavo pažymą, kad V. Romanovą ištiko insultas. Lietuvos žiniasklaidos duomenimis, teisėsaugos pareigūnai nori apklausti bankininką byloje dėl Ūkio banko žlugimo ir dėl galimo 50 mln. litų turto iššvaistymo.

2013 metų vasarį Lietuvos generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Ūkio banko turto švaistymo dideliu mastu. Už tokį nusikaltimą Lietuvos įstatymuose numatoma laisvės atėmimo iki 7 metų bausmė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas atsižvelgus į Lietuvos banko pateiktą informaciją apie atliekant patikrinimą nustatytus įtartinus sandorius, sudarytus 2005–2012 metais.

Ūkio banko – tuomet šešto pagal dydį šalyje – veikla buvo sustabdyta 2013 metų vasario 12 dieną, o vasario 18-ą jis buvo pripažintas nemokiu ir jo licencija buvo anuliuota.

Vėliau „geroji“ banko turto dalis buvo perduota Šiaulių bankui, o dėl „blogosios“ turto dalies netrukus turėtų būti paskelbtas bankrotas. V.Romanovas valdė 65 proc. Ūkio banko akcijų.

Lietuvos teisėsaugininkai laukia patvirtinimo iš Maskvos apie sulaikytą V.Romanovą

Lietuvos pareigūnai laukia oficialios informacijos apie tai, jog Maskvoje sulaikytas didžiausias Ūkio banko akcininkas Vladimiras Romanovas, kurio Lietuva ieško dėl įtarimų turto pasisavinimu ir iššvaistymu.

„Neturime šiuo metu oficialios informacijos, kad (Romanovas – BNS) buvo sulaikytas. Kaip tik šiuo metu laukiame informacijos iš Rusijos teisėsaugos“, – BNS sakė Generalinis prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Slapšinskas.

Premjeras Algirdas Butkevičius per atstovę spaudai BNS pranešė kalbėjęs su generaliniu prokuroru, tačiau jokio oficialaus patvirtinimo apie V.Romanovo sulaikymą premjeras nėra gavęs.

Generalinis prokuroras Darius Valys BNS sakė kol kas nekomentuosiantis informacijos apie V.Romanovo sulaikymą Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vadovė Elena Martinonienė BNS teigė, jog „oficialiai patvirtintų duomenų apie V.Romanovo sulaikymą“ prokuratūra nėra gavusi.

Vidaus reikalų ministras Alfonsas Dailis Barakauskas BNS teigė taip pat neturįs oficialios informacijos apie buvusio Ūkio banko savininko sulaikymą ir nukreipė į Generalinę prokuratūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius