-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 07

VMI vadovas žada „įvertinti“ ir L.Varanavičių, ir būsimus Panama Papers „herojus“

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) reaguoja į 15min paskelbtą informaciją apie pirmuosius lietuviškus aspektus nutekėjusiuose Panamos teisininkų firmos „Mossack Fonseca“ dokumentuose.
Dainoras Bradauskas
Dainoras Bradauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Trečiadienį 15min atskleidė šešėlinę buvusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Liutauro Varanavičiaus įmonę bei per ją galimai keliavusius didelius pinigų srautus. Pats L.Varanavičius, iš pradžių neigęs sandorių buvimą, dabar kalba apie komercines paslaptis ir sako neatsimenantis sandorio detalių.

VIDEO: Panama Papers: L.Varanavičius neatsimena, ar įvyko daugiau nei 15 mln. litų sandoris

VMI viršininkas Dainoras Bradauskas 15min patikino, kad jo vadovaujama institucija vertins visus Lietuvos mokesčių mokėtojus, kuriuos atskleidė ir dar atskleis Panama Papers tyrimai.

„Šiandien būtų sudėtinga vienareikšmiškai pasakyti, kad gyventojai ar įmonės, minimi Panama Papers istorijoje, nusižengė teisės aktams, nes mokesčių slėpimo schemos per ofšorines kompanijas nustatomos tik atliekant kontrolės procedūras. VMI visada akcentavo, kad sandoriai ar kiti ryšiai su ofšorinėmis kompanijomis suteikia įmonėms ir gyventojams aukštesnį rizikingumo balą, atrenkant juos kontrolės veiksmams.

Esame suvaržyti įstatymų teikti informaciją apie gyventojų atžvilgiu atliekamus kontrolės veiksmus, tačiau norime patikinti, kad visi Lietuvos mokesčių mokėtojų, paminėtų Panama Papers istorijoje, ryšiai ir sandoriai bus įvertinti mokestine prasme“, – teigė D.Bradauskas.

Panama_FB_post

Pasak jo, VMI „atidžiai seka visą informaciją“, viešinamą per pasaulinį tyrimą.

„Pateikiami duomenys yra lyginami su Valstybinei mokesčių inspekcijai įmonių ir gyventojų deklaruota informacija apie pajamas ir mokėtinus mokesčius, taip pat vertinama visa šių mokesčių mokėtojų archyvinė informacija, esanti VMI duomenų bazėse. Ypatingą dėmesį VMI skiria ir skirs tiems sandoriams bei ryšiams, kurie nebuvo deklaruoti teisės aktų nustatyta tvarka“, – reziumavo D.Bradauskas.

VIDEO: Panama Papers: slapti Lietuvos futbolo vado pinigai

„Mossack Fonseca“ duomenis tarptautinėms žurnalistų pajėgoms parūpino Vokietijos leidinys „Süddeutsche Zeitung“ ir tiriamosios žurnalistikos centras „International Consortium of Investigative Journalists“ (ICIJ). Tyrime dalyvauja apie 370 žurnalistų iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius