Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 20

Vokiečiai Klaipėdoje planuoja koncertinį turą

Klaipėdos miesto savivaldybėje lankėsi Vokiečių bendrijos Vokietijoje ir Klaipėdos krašte Manheimo mieste prezidentas Uwe Jurgsties.
Džiazo gerbėjų Klaipėda nestokoja.
Manheimo miesto muzikantai pageidautų, kad jiems būtų suteikta galimybė ateinančiais metais dalyvauti Pilies džiazo festivalyje. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaip praneša Klaipėdos miesto savivaldybė, svečias pasveikino Vytautą Grubliauską tapus Klaipėdos miesto meru, palinkėjo juo būti taip pat ilgai, kaip ir jo pirmtakas Rimantas Taraškevičius. U.Jurgsties teigė, jog Manheimo miesto bendruomenė labai vertina partnerystę su Klaipėda, todėl norėtų prisijungti prie kitais metais Lietuvos uostamiestyje rengiamų jubiliejinių renginių organizavimo.

Pasak svečio, jo miestas turi daug muzikantų, todėl kitąmet planuojamas didžiulis 150 žmonių koncertinis turas po Lietuvą – Vilnių, Klaipėdą ir Nidą. U.Jurgsties, žinodamas, kad Klaipėdos miesto meras nėra abejingas muzikai, prasitarė svajojantis, kad jo miesto muzikantams būtų suteikta galimybė ateinančiais metais dalyvauti Pilies džiazo festivalyje. V.Grubliauskas patikino, kad tokią galimybę būtinai suteiktų miestui-partneriui.

2012 m. vokiečiai minės Klaipėdos-Manheimo 10 metų bendradarbiavimo sukaktį. Vokiečiai yra surinkę didelį Klaipėdos krašto vokiečių bendruomenės istorinį archyvą, kurį norėtų dovanoti mūsų miestui. V.Grubliauskas padėkojo už puikią iniciatyvą ir patikino, kad brangus archyvas saugojimui būtų perduotas I.Simonaitytės viešajai bibliotekai. V.Grubliauskas padėkojo svečiui už iniciatyvą, artimesnio bendradarbiavimo siekimą ir pritarė, kad pasikeitimas muzikos kolektyvais būtų naudingas abiem miestams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius