Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 01

Vokietijos kanclerė Angela Merkel į Lietuvą neatvyks

Atsistatydinęs Vokietijos prezidentas Horstas Koehleris sujaukė Vokietijos kanclerės Angelos Merkel planus. Dėl susiklosčiusios sudėtingos šalies vidaus politikos situacijos ji atšaukė numatytą vizitą į Lietuvą. Tai, kad numatytas prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas su A.Merkel neįvyks, patvirtino šalies vadovės atstovas spaudai Linas Balsys.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Diplomatiniais kanalais gavome šią informaciją. Prezidentė supranta situaciją ir linki sėkmės sprendžiant vidines problemas“, – 15min.lt sakė L.Balsys.

Savo ruožtu Vokietijos ambasados Lietuvoje atstovai teigė kol kas informacijos apie atštauką kanclerės A.Merkel vizitą į Lietuvą negavę.

Kaip jau buvo skelbta, A.Merkel Lietuvoje ketino dalyvauti Baltijos jūros viršūnių susitikime, kuriame 11 šalių atstovai ir Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso diskutuos apie bendras pastangas įveikti ekonominius sunkumus.

Vokietijos prezidentas H.Koehleris sprendimą atsistatydinti pranešė pirmadienį. Šį sprendimą jis priėmė sulaukęs kritikos dėl savo pareiškimo apie Vokietijos kariuomenės dislokavimą Afganistane.

H.Koehleris antrai prezidento kadencijai perrinktas vos prieš metus. Vokietijos vadovas pranešė, kad jo atsistatydinimas įsigalios nedelsiant. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius