Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 11

Vokietis Gerhardas Carlas ieško įpėdinio lietuvių šeimas rėmusiai labdaros įstaigai

Beveik 20 metų daugiavaikes šeimas gelbėjęs iš skurdo vokietis Gerhardas Carlas paskelbė nutraukiantis labdaringą veiklą ir Marijampolės regiono savivaldybėms siūlo perimti jo labdaros įmonę. Antraip Carlas birželį ją sako uždarysiantis ir pasitrauksiąs iš Lietuvos.
Gerhardas Carlas
Gerhardas Carlas / D.Micutienės nuotr.

Vokietis Gerhardas Carlas skurstančioms tvarkingoms daugiavaikėms šeimoms padėjo įveikti skurdą. Per beveik 20 metų Marijampolės regione 69 šeimoms iš aukų, surinktų Vokietijoje ir Lietuvoje, nupirko sodybas ar butus. Labdaros suteikta už daugiau nei 2 mln. litų.

Šiandien sveikatos problemų turintis vokietis siūlo Marijampolės regiono savivaldybėms perimti jo labdaros įstaigą.

„Baimindamasis, kad laikui bėgant negalėsiu tęsti savo labdaringos veiklos, privalau kaip „Solidarity“ savininkas uždaryti įstaigą arba padovanoti kitam šeimininkui. Dar šiemet baigsiu teikti pagalbą dviem šeimoms, turiu dar dvi naujas šeimas, kurioms padėsiu. „Solidarity“ įmonės sąskaitoje naujam šeimininkui paliksiu 40 tūstančių eurų, kaip pradinį kapitalą“, – kalbėjo VšĮ „Solidarity“ steigėjas Gerhardas Carlas.

„Mano manymu, atsakomybę turėtų prisiimti kuri nors iš penkių savivaldybių. Turėtų būti paskirtas žmogus, kuris dirbtų tą darbą“, – dėstė Šakių savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis.

„Manau, kad perėmėja turėtų būti ne konkreti savivaldybė. Yra penkios savivaldybės, tad kartu turėtume steigti viešąją įstaigą ir tęsti pradėtą veiklą. Tokios konkrečios paramos savivaldybė nebūtų įstengusi suteikti, nes gyvenamaisiais būstais paremti 12 daugiavaikių šeimų, kuriose yra apie 90 vaikų,  gyvenamaisiais būstais, kuriose yra apie 90 vaikų, savivaldybė nebūtų galėjusi – ji gali suteikti laikiną būstą ar pagerinti sąlygas, bet nenupirktų namo“, – aiškino laikinasis Marijampolės meras Sigitas Valančius.

„Aš manau, kad to paties varianto pakartoti nepavyks: rėmėjų skaičius mažėja, o remiamų – didėja“, – perspėjo Kazlų Rūdos savivaldybės administracijos direktorius Valdas Kazlas.

Kad rėmėjų mažėja, pripažįsta ir pats G. Carlas. Pasak vokiečio, prieš porą metų jis išsiuntęs apie 2 tūkstančius laiškų Seimo nariams ir verslininkams, prašydamas aukoti skurstančioms šeimoms. Tačiau atsako sulaukė tik iš kelių verslo bendrovių. Jeigu iki birželio neatsiras, kas perims labdara užsiimančią įstaigą, vokietis ją uždarys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius