Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 27

„Volfas Engelman“ įtariamas pažeidęs Alkoholio kontrolės įstatymą

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD) bendrovę „Volfas Engelman“ įtaria pažeidus Alkoholio kontrolės įstatymą, pagal kurį draudžiama visų formų alkoholio reklama, pateikianti neteisingą ar klaidinančią informaciją apie alkoholinius gėrimus.
Alaus darykla
Alaus darykla / „Volfas Engelman“ nuotr.

„Volfas Engelman“ gaminamą girą tikrintojai pripažino alkoholiniu gėrimu, mat joje rado 0,57 proc. alkoholio, todėl bendrovei gali grėsti iki 50 tūkst. litų bauda, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

NTAKD šios istorijos nekomentuoja.

Istorija prasidėjo pernai vasarą. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įmonei atsiuntė raštą, jog gautas vartotojo skundas dėl „Volfas Engelman“ gaminamos „Smetoniškos porterio giros“ galimai klaidinančio ženklinimo. Esą pavadinime esantis žodis „porterio“ gali kelti asociacijų su alkoholiniais gėrimais, būti suprantamas kaip alkoholio reklama, sudaryti vartotojams iliuziją, jog gėrime yra didesnis alkoholio kiekis, ir klaidinti vartotoją. Veterinarai vartotojo skundą perdavė nagrinėti NTAKD.

Šiemet sausio pradžioje NTAKD paprašė, kad įmonė pateiktų „Smetoniškos porterio giros“ receptūrą ir gamybos technologijos aprašymą, bet „Volfas Engelman“ to nepadarė, nes, anot „Volfas Engelman“ generalinio direktoriaus Vytauto Meišto, recepto buvo prašoma nepateikus jokių argumentų ir paaiškinimo, koks tyrimas atliekamas.

NTAKD įmonę informavo, kad muitinės laboratorijoje ištyrus „Smetonišką porterio girą“, ji pripažinta alkoholiniu gėrimu, nes rasta alkoholio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius