Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 28

Volodymyras Zelenskis: ačiū lietuvių tautai už jūsų didvyrišką paramą

Ukrainai minint valstybingumo dieną, prezidentas Volodymyras Zelenskis ypatingus padėkos žodžius skyrė lietuvių tautai už paramą atremiant rusų agresiją. Sakydamas kalbą parlamente, dalyvaujant Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai, V.Zelenskis pabrėžė, kad abi tautas sieja ne politika, o bendra meilė laisvei. Kartu Ukrainos prezidentas teigė, kad ukrainiečiai dabar kovoja lemtingą karą dėl nepriklausomybės, kuriam ruošėsi daugybė ukrainiečių kartų.

„Drauge Gitanai Nausėda, gerbiamasis pone prezidente! Noriu padėkoti Jums ir – Jūsų asmenyje – visai lietuvių tautai šiandien, mūsų valstybingumo dieną, už reikšmingą, svarbią, didvyrišką paramą, kurios sulaukė Ukraina. Ačiū Jums!“ – sakė V.Zelenskis.

„Tai nebuvo mūsų valstybių politika – ji atspindi vienodai stiprią mūsų tautų meilę laisvei. Tautų, kurios ėjo ir eina kartu per Europos istoriją. Dar kartą ačiū!“ – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Ukrainos prezidento biuro nuotr./G.Nausėda įteikė apdovanojimą V.Zelenskiui
Ukrainos prezidento biuro nuotr./G.Nausėda įteikė apdovanojimą V.Zelenskiui

Ukraina ketvirtadienį pirmą kartą mini Valstybingumo diena.

Šalį užpuolusi Rusija šią progą „paminėjo“ raketų smūgiais Kyjivo priemiesčiuose ir Černihivo srityje – šios šiaurinės Ukrainos teritorijos pastarosiomis savaitėmis buvo ramios.

Minint Valstybingumo dieną Kyjive vieši Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Jis V.Zelenskiui įteikė aukščiausią Lietuvos valstybės apdovanojimą – Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine.

G.Nausėda pažadėjo, kad Lietuva toliau rems Ukrainą teikdama karinę, humanitarinę, finansinę ir ekspertinę paramą bei burs tarptautines pastangas išlaikyti spaudimą Rusijai.

V.Zelenskis: šiam lemtingam karui ruošėsi dešimtys kartų

Sakydamas kalbą Valstybingumo dienos proga V.Zelenskis pabrėžė, kad ukrainiečiams dabartinė Rusijos agresija yra lemiamas karas, kuriam ruošėsi dešimtys kartų.

„Esame stipriausios pasaulio valstybės piliečiai. Valstybės, kuri kariauja. Valstybės, kuri tuo pat metu yra reformuojama. Ir valstybės, kuri užtikrino galingiausią istorijoje demokratijų susivienijimą“, – sakė V.Zelenskis.

„Kur jūs atėjote, apgailėtinų ambicijų apakinta Rusijos armija? Jūs atėjote prieš mus – tuos, kuriuos šiam lemtingam nepriklausomybės karui rengė dešimtys ir dešimtys ukrainiečių tautos kartų, kurios čia gyveno ir gyvena, kurios čia kovojo ir kariauja, kurios čia statė ir stato, kurios visų pirma svajojo ir svajoja, kad jų ir Ukrainos niekas kitas nevaldytų. Atėjo laikas, kad ši svajonė visiems laikams taptų realybe“, – sakė V.Zelenskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius