Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 30

VPT: 11,2 mln. eurų vertės Žagarės parko atnaujinimo sutartis turi būti nutraukta

Žagarės regioninio parko direkcija privalės nutraukti 11,19 mln. eurų vertės Žagarės dvaro parko Joniškio rajone tvarkymo sutartį su bendrovėmis „Irdaiva“, „Plungės lagūna“, „Ekstra statyba“ bei „Virmalda“, pareiškė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Viešųjų pirkimų tarnyba
Viešųjų pirkimų tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parko direktorius Mindaugas Balčiūnas sako, jog 2015 metais pasirašyta ketverių metų sutartis iki šiol nepradėta įgyvendinti, nes buvo laukiama, kol bus skirtas europinis finansavimas.

„Darbai nebuvo pradėti, nes buvo numatyta, kad sutartis įsigalioja, gavus europinį finansavimą. (...) Buvo prasidėjęs naujas 2014-2020 metų finansinis periodas ir realiai dėl biurokratinių kliūčių pinigai dar mūsų nepasiekė“, – BNS sakė M.Balčiūnas.

Jo teigimu, direkcija prašo finansuoti visą projektui reikalingą sumą. Parkas, anot jo, anksčiau ar vėliau bus rekonstruotas. Anot M.Balčiūno, direkcija šiuo metu nagrinėja VPT išvadą ir artimiausiu metu apsispręs, ar bus skelbiamas naujas konkursas.

VPT nustatė, kad direkcija netinkamai nustatė darbų vertę bei neteisingai vertino pasiūlytos kainos pagrįstumą – ji yra beveik dešimtadaliu didesnė nei skaičiuojamoji darbų kaina.

„Nors perkančioji organizacija pasirinko pasiūlymų vertinimo kriterijų – mažiausią kainą ir formaliai atliko per didelės kainos vertinimo procedūras, tačiau pirkimo rezultatas neleidžia daryti neginčijamos išvados, kad pirkimui skirtos lėšos bus panaudotos racionaliai ir efektyviai“, – konstatuoja VPT.

Pavyzdžiui, direkcija skaičiavo, kad istorinės mūrinės tvoros restauravimas kainuos 325 tūkst. eurų, o konsorciumo pasiūlyta kaina buvo 609,2 tūkst. eurų, žirgyno ir sodo teritorijos sutvarkymas – atitinkamai 390,1 tūkst. ir 634,2 tūkst. eurų, vienos gatvės sutvarkymas – atitinkamai 23 tūkst. ir 174,4 tūkst. eurų.

„Įvertinus nustatytus kvalifikacinius reikalavimus, akivaizdu, kad jie yra aukšti, todėl atitikti jų visumą gali tik labai ribotas tiekėjų skaičius“, – rašoma VPT išvadoje.

VPT teigimu, parko direkcija apribojo tiekėjų konkurenciją, nes reikalavo turėti daug specialistų, tačiau kartu uždraudė siūlyti tuos pačius specialistus, kuriuos siūlė kitas tiekėjas.

„Irdaivos“, „Plungės lagūnos“, „Ekstra statybos“ ir „Virmaldos“ konsorciumas buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Rangovai turėjo sutvarkyti parko želdinius, restauruoti ir atkurti istorinę mūrinę tvorą su vartais, sutvarkyti rūmų, žirgyno ir sodo teritorijas, įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, hipodromą, aplinkines gatves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius