Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2017 01 03

VPT vertins, kaip vykdoma 3,4 mln. eurų vertės iMAS posistemių diegimo sutartis

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) vertins, kaip vykdoma 3,4 mln. eurų vertės viešojo pirkimo sutartis tarp Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir UAB „Atea“ dėl išmaniosios mokesčių administravimo sistemos (i.MAS) elektroninių sąskaitų faktūrų (i SAF) ir važtaraščių (i.VAZ) posistemių sukūrimo ir įdiegimo paslaugų.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sutartis tarp VMI ir ir UAB „Atea“ pasirašyta praėjusiais metais po antrą kartą skelbto viešojo pirkimo – pirmasis VMI bandymas nusipirkti iMAS sąskaitų faktūrų ir važtaraščių deklaravimo posistemes turėjo būti nutrauktas dėl rastų pažeidimų.

VPT tuomet nustatė, jog skelbiant pirkimą buvo pažeisti sąžiningos konkurencijos, tiekėjų lygiateisiškumo ir skaidrumo principai. Antrą kartą skelbiant pirkimą VPT vertino pirkimo procedūrą ir leido jį tęsti bei pasirašyti sutartį su tiekėju.

Tačiau vartotojų nusiskundimai bei žiniasklaidoje ne kartą pasirodžiusi informacija apie stringančias iMAS posistemes VPT sukėlė abejonių dėl tinkamo sutarties vykdymo.

„Informacinių technologijų pirkimai yra vieni rizikingiausių – tiek dėl specifikos sudėtingumo, tiek dėl didelės jų vertės.

Iš savo vertinimo praktikos matome, jog ypač IT srities pirkimuose daug pažeidimų padaroma jau vykdant sutartį: diegimas vėluoja, įdiegiami ne visi arba ne tie funkcionalumai, nesilaikoma sutarty kitų numatytų sąlygų, – sako VPT direktorė Diana Vilytė.

Pasak D.Vilytės, „užsakovas – VMI – privalo užtikrinti, kad milijonus mokesčių mokėtojų pinigų kainavusi sistema tarnaus nepriekaištingai ir nepareikalaus papildomų investicijų tam, kad veiktų sklandžiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius