Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 23 /23:27

„Vilniaus alus“ stabdo prekybą produktu su Petro Gražulio šūkiu

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) aiškinsis, ar nepadaryta politinės reklamos pažeidimų parduotuvėse savivaldos rinkimų kampanijos metu pasirodžius alui su šūkiu „Už Lietuvą, vyrai!“.
Alus „Už Lietuvą, vyrai!“
Alus „Už Lietuvą, vyrai!“ / Facebook.com nuotr.

Papildyta. Internautai jau aptarinėja žinią, kad „Vilniaus alus“ stabdo prekybą produktu su P.Gražulio šūkiu. Ši naujiena paskelbta ir oficialioje gamintojo svetainėje.

„Šiandien gavome skundą, aiškinsimės“, – penktadienį BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas. Įstatymas numato, kad politinė reklama privalo būti pažymėta, taip pat ji turi būti apmokama iš specialios rinkimų sąskaitos.

Skundą VRK gavo dėl alaus, kurio butelio etiketė – su šūkiu, tradiciškai naudojamo „tvarkiečių“ kandidato į sostinės merus Petro Gražulio. Savo vienmandatėje apygardoje Gargžduose jis yra dalijęs dovanėles su tokiu šūkiu, ne kampanijos metu.

Pats „tvarkiečių“ kandidatas tvirtina asmeniškai su alumi neturintis nieko bendro – tokios etiketės bei alaus partijos sako neužsakęs, už ją nemokėjęs, tad ir politinės reklamos pažeidimo nematantis.

„Padarė gamintojas savo iniciatyva, man anksčiau yra padovanojęs, tai aš irgi esu dovanojęs, bet ne kampanijos metu. Dabar rinkimų kampanija, rinkėjams alaus negalima dovanoti, tik jiems pirkti galima“, – BNS sakė P.Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius