Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 02

VRK kilo klausimų dėl mero sriubą virusio Ričardo Malinausko šaliko

Druskininkų mero Ričardo Malinausko per savivaldybės šventę pernai spalį dėvėtas visuomeninio judėjimo „Už Druskininkus“ šalikas sukėlė klausimų dėl galimos paslėptos politinės reklamos. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nuomone, įstatymai pažeisti nebuvo, tačiau rinkėjai galėjo būti klaidinami.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas

Skundą VRK parašiusiam asmeniui kilo klausimų, ar Druskininkų meras R.Malinauskas pernai spalio 13 dieną vykusios bendruomenės šventės, kurią rengė savivaldybė, metu neužsiėmė savo nepartinio politinio judėjimo agitacija naudodamasis administracijos resursais.

Aplinkybes besiaiškinusi VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė trečiadienį VRK posėdyje nurodė, kad renginyje piliečiai buvo klaidinami, nes buvo pristatoma, kad renginyje bus verdama „mero sriuba“, bet be mero sriubą virė dar du judėjimo „Už Druskininkus“ atstovai, o visa trijulė ryšėjo judėjimo „Už Druskininkus“ šalikus.

„Taip, mes matome tame propagavimą“, – nurodė L.Petronienė, bet akcentavo, kad paslėptos judėjimo reklamos visgi nėra, nes renginio metu dar nevyko savivaldos rinkimų kampanija. Pasak jos, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) turės nuspręsti, ar meras tokiu būdu nesupainiojo interesų.

Tačiau R.Malinausko advokatas Justas Čobotas nurodė, kad įvairią simboliką dėvi visi politikai visame pasaulyje.

„Nesutikčiau, kad nematai mero, o matai tik šaliką. Tai būtų labai siauras matymas. Manau, kad Druskininkų gyventojai žiūri plačiau“, – aiškino jis.

Nesutikčiau, kad nematai mero, o matai tik šaliką.

Pasak J.Čoboto, renginyje R.Malinauskas dalyvavo kaip meras, atstovavo savivaldybei.

Tačiau L.Petronienė tikino, kad šalikas renginyje tikrai buvo dėvimas ne šiaip sau. „Partijų šventėse taip, žinome, kad ženkliukus nešioja, bet tai gerokai mažiau už šaliką. (…) Netikiu, kad visiems keturiems staiga pasidarė taip šalta“, – ironizavo ji.

J.Čobotas tikino, kad VRK turėtų susilaikyti nuo tokių vertinimų, kas yra mažiau, o kas daugiau ir kalbėti bendrai apie politinių judėjimų atributiką.

„Naujas argumentas – kad neva ženkliukas yra gerokai mažiau, o šalikas jau gerokai daugiau, tai kur tas kriterijus daugumo ar mažumo?“ – kad tai subjektyvus vertinimas, tikino advokatas.

VRK vis dėlto nutarė rekomenduoti ateityje politikams tokių situacijų, kur eidami pareigas jie propaguoja savo politines partijas ar judėjimus, vengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius