Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

VRK nusprendė Viktoro Uspaskicho ir Algirdo Paleckio prašymu jų neliečiamybės nenaikinti

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį nusprendė kol kas nesvarstyti dviejų kandidatų savivaldos rinkimuose - Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho ir Socialistinio liaudies fronto vadovo Algirdo Paleckio - prašymų panaikinti jų teisinę neliečiamybę.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

VRK nusprendė, kad nėra pagrindo spręsti dėl jų neliečiamybės panaikinimo, kol nėra atitinkamų teisėsaugos institucijų prašymų leisti patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas informavo komisijos narius, kad kol kas gautas tik Generalinės prokuratūros paklausimas, ar V.Uspaskichas užregistruotas kandidatu rinkimuose.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti abu partijų vadovai, dalyvaujantys rinkimuose į Vilniaus miesto tarybą, kreipėsi į VRK prašydami panaikinti jų teisinį imunitetą.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo 46 straipsnis suteikia teisinę neliečiamybę kandidatams į savivaldybės tarybos narius rinkimų agitacijos kampanijos metu, taip pat iki naujai išrinktos savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio.

Be VRK sutikimo kandidatai negali būti traukiami baudžiamojon atsakomybėn, suimti, negali būti kitaip suvaržyta jų laisvė.

Vilniaus apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama vadinamoji Darbo partijos juodosios buhalterijos byla. Joje tarp kaltinamųjų yra ir „darbiečių“ lyderis V.Uspakichas.

Jis buvo įgijęs teisinį imunitetą, kai buvo išrinktas į Europos Parlamentą, bylos nagrinėjimas teisme buvo įstrigęs maždaug metus. Praėjusių metų rugsėjo pradžioje Europos Parlamentas V.Uspaskicho teisinę neliečiamybę panaikino.

A.Paleckis stos prieš teismą dėl Sovietų sąjungos įvykdytos agresijos neigimo. A.Paleckis baudžiamojon atsakomybėn patrauktas, kai žiniasklaidai pareiškė, jog 1991 metų sausio 13 dieną „saviškiai šaudė į savus“.

Pirmadienį VRK patenkino teisėsaugos institucijų prašymus dėl kitų dviejų kandidatų leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Komisija Akmenės rajono apylinkės teismo prašymu leido baudžiamojon atsakomybėn patraukti Naujosios sąjungos kandidatų sąraše pirmu numeriu įrašytą Gytą Milašių.

Kaip VRK narius informavo komisijos pirmininko pavaduotojas Pavelas Kujalis, politikui iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo stambiu mastu, dėl fiktyvių motinystės išmokų.

Patenkintas ir Panevėžio apygardos prokuratūros prašymas panaikinti nuo pareigų nušalintos „Sodros“ Rokiškio skyriaus vadovės Nijolės Anzelmos Valickienės teisinę neliečiamybę. Kaip informavo P.Kujalis, savarankiškai rinkimuose dalyvaujanti N.A.Valickienė kaltinama kyšininkavimu, piktnaudžiavimu tarnyba, dokumento klastojimu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius