-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 03 24

VRK patvirtino galutinius savivaldos rinkimų rezultatus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį patvirtino galutinius savivaldos rinkimų rezultatus.
Vyriausioji rinkimų komisija
Vyriausioji rinkimų komisija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pentadienį patvirtinti rinkimų rezultatai 34-iose savivaldybėse, kur vyko pakartotinis balsavimas renkant merus.

Antrajame ture merai išrinkti Klaipėdos ir Vilniaus miestuose, Alytaus, Anykščių, Biržų, Ignalinos, Jurbarko, Kaišiadorių, Kelmės, Kėdainių, Klaipėdos, Kupiškio, Lazdijų, Mažeikių, Panevėžio, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo, Šakių, Šiaulių, Šilalės, Šilutės, Telšių, Trakų, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose, taip pat Elektrėnuose, Kalvarijoje, Pagėgiuose ir Visagine.

Ilgiau užtruko rinkimų rezultatų tvirtinimas Anykščių rajone ir Visagine, kur po pirmojo turo du kandidatai – „valstiečių“ atstovas Kęstutis Tubis bei „Laisvės ir teisingumo“ atstovė Dalia Štraupaitė – buvo pašalinti iš rinkimų ir po teismų sprendimų į juos grąžinti.

Naikinti rinkimų rezultatus Anykščiuose prašė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, jų kandidatas Sigutis Obelevičius prarado teisę varžytis antrajame ture į jį grąžinus K.Tubį, o rezultatus Visagine skundė antra po „valstiečio“ Erlando Galaguzo rinkimuose likusi D.Štraupaitė.

VRK penktadienį atmetė skundus, kuriais prašyta panaikinti rinkimų rezultatus šiose savivaldybėse, ir patvirtino antrojo turo rezultatus.

Taip pat VRK svarstė kelis skundus dėl Vilniaus rajono, kur antrajame ture laimėjo socialdemokratas Robertas Duchnevičius, su 50,2 proc. balsų nugalėjęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos kandidatą Waldemarą Urbaną, gavusį 49,07 proc. balsų.

Atmetus prašymą perskaičiuoti viso antrojo turo balsus, rinkimų rezultatai Vilniaus rajone taip pat patvirtinti.

Pirmajame ture išrinkti 26 merai, galutiniai rezultatai šiose savivaldybėse patvirtinti praėjus kelioms dienoms po rinkimų.

Praėjusį sekmadienį pasibaigus savivaldos rinkimams, daugiausia –17 – merų postų laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija. Socialdemokratai šiuose savivaldos rinkimuose laimėjo ir daugiausiai mandatų – kartu su merais, jie iš viso savivaldybėse laimėjo 375 vietas, pagal mandatų skaičių antri likę konservatoriai – 244 vietas.

Savivaldos rinkimuose ketverių metų kadencijai buvo išrinkti 1498 savivaldybių tarybų nariai ir 60 merų. VRK duomenimis, dėl šių mandatų varžėsi beveik 13,8 tūkst. kandidatų, 433 iš jų siekė merų postų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius