Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VRK pirmininkė raginimus nedalyvauti komisijos mokymuose laiko žalingais

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) raginimus rinkimuose dirbantiems žmonėms nedalyvauti VRK organizuojamuose mokymuose vertina kaip žalingus.
Lina Petronienė
Lina Petronienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šiuo metu yra gauti signalai iš dviejų savivaldybių apie vieno asmens bandymus įtikinti apylinkių rinkimų komisijų narius nedalyvauti specialiai jiems rengiamuose mokymuose apie balsavimo proceso organizavimą. Tai teikia pagrindo manyti, kad tokia veikla gali būti skirta sąmoningai kelti sumaištį rinkimų organizavimo procese“, – trečiadienį išplatintame pranešime cituojama VRK pirmininkė Lina Petronienė.

VRK pirmininkės teigimu, ją stebina, kai atsiranda žmonių, kurie bando paveikti komisijas, tvirtina, kad mokymuose įgytos žinios yra nereikalingos ir nebūtinos žinoti, jie raginami sąmoningai nedalyvauti mokymo procese.

„Norėčiau dar kartą pakviesti komisijų narius aktyviai dalyvauti mokymuose, gilinti žinias apie rinkimų procedūras. Turime visus įrankius, kad rinkimų dienomis komisijos būtų profesionaliai pasiruošę priimti rinkėjus ir sklandžiai suorganizuotų balsavimą, tad kviečiu skirti laiko tais įrankiais pasinaudoti, tapti rinkimų profesionalais ir išlaikyti rinkėjų pasitikėjimą“, – teigė L.Petronienė.

VRK jau vykdo ir yra suplanavusi įvairių mokymų komisijoms per ateinančias savaites iki rinkimų.

Anot komisijos, mokymų metu pateikiamos instrukcijos apie balsavimo patalpų įrengimą, jų pritaikymą asmenims su negalia, išankstinio balsavimo ir balsavimo rinkimų dieną organizavimą, balsų skaičiavimo tvarką ir rezultatų suvedimą į VRK informacinę sistemą.

Tokiu atveju, kai komisijos nariai negali dalyvauti mokymuose, jiems yra suteikta galimybė peržiūrėti vaizdo medžiagą specialioje VRK mokymų platformoje, parsisiųsti mokymų metu pateiktas instrukcijas ir kitą svarbią su balsavimo organizavimu susijusią informaciją.

Iš viso organizuodami prezidento, Europos Parlamento rinkimus ir referendumą dėl pilietybės išsaugojimo dirbs apie 15 tūkstančių rinkimų komisijų narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius