-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 21

VRK priėmė dar trijų pretendentų į prezidentus pareiškimus

Vyriausioji rinkimų komisija priėmė dar trijų pretendentų, norinčių tarpti naujuoju prezidentu, pareiškimus. Į politikų, besikaunančių dėl valstybės vairo, būrį, įsijungė dvi moterys.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vadovybės apsaugos departamento lydimas limuzinas prie Vyriausiosios rinkimų komisijos durų penktadienio rytą privežė dar vieną pretendentą į prezidentus. Tiesa, politologų ir sociologų teigimu, kandidatą numeris vienas – Dalią Grybauskaitę, nusprendusią siekti antrosios kadencijos. Šalies vadovė santūriai atsako į visiems pretendentams žurnalistų pateikiamą klausimą – kuo ji geresnė už kitus konkurentus.

„Aš manau, kad į šį klausimą turės atsakyti Lietuvos žmonės ir jie spręs, kuris iš mūsų geriausias. Tikrai ne mums patiems girtis, kas mes tokie ir kuo mes esam geresni“, – tvirtina D. Grybauskaitė.

Paklausta, kaip derins prezidentės ir kandidatės į prezidentus pareigas, D. Grybauskaitė sako, kad praktiškai nerengs savo rinkimų kampanijos ir suksis su kuo mažesniais finansais.

Paskui ją komisijoje pasirodęs pats save išsikėlęs parlamentaras Naglis Puteikis, paklaustas apie savo privalumus, daugiausiai kalba, kuo blogi kiti.

Noriu išsiveržti iš komforto erdvės, aš pakankamai gerai gyvenu, turiu sveikatos, turiu laiko  – tai kodėl man arčiau nesusipažint su žmonėmis, – sako K. Brazauskienė.

„Kiti yra nomenklatūros atstovai, kurie atėmė iš žmonių valstybę, Konstitucija ir įstatymai nebeveikia – veikia tik jų išaiškinimai“, – teigia N. Puteikis.

Taip pat save išsikėlusi prezidento našlė Kristina Brazauskienė klausia, kodėl ji negalėtų vadovauti valstybei. Ji sako negailinti 11,5 tūkstančio užstato, kurį praras, jei per rinkimus negaus bent 7 procentų balsavusiųjų palaikymo.

„Noriu išsiveržti iš komforto erdvės, aš pakankamai gerai gyvenu, turiu sveikatos, turiu laiko  – tai kodėl man arčiau nesusipažint su žmonėmis“, – sako K. Brazauskienė.

K. Brazauskienė, kuri į Vyriausiąją rinkimų komisiją turėjo ateiti ketvirtadienį, sako laiku komisijoje nepasirodžiusi, nes ketvirtadienį buvęs jos 65-tasis gimtadienis.

Pretendentų paraiškinių dokumentų priėmimą komisiją tęs ir kitą savaitę. Kol kas užstatą yra sumokėję ir dokumentus pateikę dešimt kandidatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius