TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VRK primena: Gegužės 12 d. galios rinkimų agitacijos apribojimai ir draudimai socialiniuose tinkluose

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad likus 7 valandoms iki balsavimo rinkimų dieną pradžios įsigalioja rinkimų agitacijos draudimo laikotarpis ir informuoja, kokie apribojimai ir draudimai taikomi socialiniuose tinkluose skleidžiamai politinei reklamai, rašoma VRK pranešime spaudai.
Lietuvoje prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose
Lietuvoje prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rinkimų agitacijos draudimas galios nuo gegužės 12 d. 0:00 val. iki balsavimo rinkimuose ir referendume pabaigos, t. y. gegužės 12 d. 20 val.

Gegužės 12 d. 00.00-20.00 val. galiosiantis rinkimų agitacijos draudimas taikomas visoms šiuo metu vykstančioms politinėms kampanijoms – Respublikos Prezidento rinkimų, Referendumo dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo, birželio 9 vyksiančių rinkimų į Europos Parlamentą ir spalio 13 d. vyksiančių Seimo rinkimų politinėms kampanijoms.

Rinkimų agitacija nelaikoma:

Rinkėjai, gali neatlygintinai skelbti įrašus, kurie nelaikomi rinkimų agitacija.

Rinkėjų noras pasidžiaugti balsavimu yra suprantamas, tačiau VRK labai prašo vengti fotografuoti užpildytus biuletenius ir viešinti juos socialiniuose tinkluose. Rinkėjai raginami išsaugoti balsavimo paslaptį bent iki tol, kol gegužės 12 d. 20 val. užsidarys rinkimų apylinkės ir bus pradėti skaičiuoti rinkėjų balsai.

Socialiniuose tinkluose pasidžiaugti, kad rinkėjas eina balsuoti ar jau pabalsavo (neminint, už ką) galima drąsiai – tai nėra laikoma rinkimų agitacija.

Rinkėjams šiuo laikotarpiu tiek socialiniuose tinkluose, tiek rinkėjų administruojamose interneto svetainėse ai kituose informacijos kanaluose nereikėtų:

  • skelbti įrašų, kuriais agituojama už politinės kampanijos dalyvius, įvardijant konkrečius kandidatus ar juos iškėlusias partijas;
  • dalintis agitaciniais kitų asmenų įrašais, jų komentuoti ir atlikti kitus veiksmus, kurie naujai keltų susidomėjimą kandidatu ar partija;
  • keisti asmeninės paskyros nuotraukos ir profilio viršelio į naują nuotrauką ar vaizdo informaciją su agitaciniais elementais už konkretų kandidatą ar partiją.

Kandidatams, politinėms organizacijoms (partijoms, jų pirmininkams), koalicijoms socialiniuose tinkluose ir jų administruojamose interneto svetainėse rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu draudžiama:

  • atlygintai skelbti įrašus, įskaitant apmokėtus iki agitacijos draudimo pradžios;

Nepriklausomai nuo atlygintinumo:

  • skelbti naujų agitacinio turinio įrašų, įskaitant kvietimą atvykti balsuoti;
  • naujai dalintis iki agitacijos draudimo pradžios paskelbtais agitacinio pobūdžio įrašais, jų komentuoti ir atlikti kitus veiksmus, kurie naujai keltų susidomėjimą kandidatu, partija (iki rinkimų agitacijos draudimo pradžios paskelbtų įrašų šalinti nereikia);
  • keisti asmeninės paskyros nuotraukos ir profilio viršelio į naują nuotrauką ar vaizdo informaciją su agitaciniais elementais;
  • siųsti priminimų asmenims, kurie išreiškė susidomėjimą iki rinkimų agitacijos draudimo pradžios kandidatų, politinių organizacijų sukurtais rinkimų dienos įvykiais;
  • žymėti „Domina“ arba „Dalyvausiu“ rinkimų dienos renginių, kuriais išreiškiamas palaikymas kandidatams, politinėms organizacijoms, koalicijoms ar yra kiti rinkimų agitacijos požymiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius