Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 07 /16:11

VRK: rinkimai vyksta sklandžiai, rinkėjų aktyvumas nėra didelis

Rinkėjų aktyvumas sekmadienį vykstančiuose pakartotiniuose Trakų savivaldybės tarybos ir mero, Širvintų mero bei Varėnos-Eišiškių Seimo nario rinkimuose auga, rodo naujausi Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenys.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė iš anksto balsuoja savivaldybių tarybų rinkimuose
Rinkimai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkėjų aktyvumas auga, skelbia VRK

14 val. duomenimis, Širvintų rajone savo valią išreiškė 24,86 proc. rinkėjų, Trakų rajone – 20,61 proc. rinkėjų, Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje – 16,68 proc. rinkėjų.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad rinkėjų aktyvumas sekmadienį, palyginti su ankstesniais rinkimais, yra šiek tiek mažesnis.

Kovo 1 dieną vykusiuose rinkimuose Širvintų rajone 14 val. duomenimis buvo balsavę 30,48 proc., Trakų rajone – 29,33 proc., Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardoje 2012 metų Seimo rinkimuose – 26,5 proc. rinkėjų.

VRK duomenimis, savo valią per išankstinį balsavimą, specialiuose paštuose ir namuose iš viso pareiškė 6760 rinkėjų, arba beveik 9,2 proc. visų šiuose rinkimuose balsuoti galinčių rinkėjų.

Balsavimo apylinkės veiks nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, Trakų rajono rinkėjų sąrašuose yra 28 tūkst. 775, Širvintų rajono – 14 tūkst. 768, Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje – 30 tūkst. 194 rinkėjų.

Policijai pranešta apie 15 galimų rinkimų pažeidimų

Šeštadienį policija sulaukė penkiolikos pranešimų apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus Trakų ir Širvintų rajonuose. Policijos atstovo teigimu, kol kas nėra pradėtas nei vienas ikiteisminis tyrimas.

„Šiandien iki 14.30 val. gavome 15 pranešimų apie galimai padarytus pažeidimus. Širvintų rajone gavome 4 pranešimus, Trakų rajone – 11. Tikriname visus pranešimus, tačiau nėra pradėta ikiteisminių tyrimų. Surašytas tik vienas administracinės teisės pažeidimo protokolas. (...) Vienas asmuo atėjo balsuoti į rinkimų apylinkę Trakų rajone, Lentvaryje, ir buvo neblaivus“, – BNS sakė Policijos departamento Viešosios policijos valdybos viršininkas Saulius Gagas.

Pasak jo, taip pat gautas pranešimas apie tai, kad Trakų rajone važinėjo automobilis ir agitavo balsuoti už vieną iš partijų, tačiau policijos pareigūnams atvykus nurodytu adresu automobilio nerasta, į pareigūnus niekas nesikreipė.

VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė teigė, kad komisija nėra sulaukusi daug pranešimų apie galimus pažeidimus.

„Gautas pranešimas apie tai, kad gyventojams buvo dalijamas agitacijos draudimo laikotarpyje išleistas laikraštukas. Tą informaciją tikriname ir stebime. Iš Širvintų rajono gavome pranešimą, kad vienoje rinkimų apylinkėje yra galimai neblaivūs komisijos nariai. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, patikrintas jų blaivumas, neblaivių asmenų nebuvo rasta“, – sekmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė L.Matjošaitytė.

Iš viso nuo gegužės 22 dienos iki sekmadienio 14.30 val. policija gavo 37 pranešimus (12 – Širvintų rajone, 25 – Trakų rajone) apie galimus pažeidimus, susijusius su pakartotiniais rinkimais.


Širvintų rajone pakartotinai renkamas meras, Trakuose vyksta tiek mero, tiek tarybos rinkimai. Šiose savivaldybėse Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo mėnesį vykusių rinkimų rezultatus.

Rinkimai į Seimą Varėnos-Eišiškių vienmandatėje rinkimų apygardoje organizuojami, nes kovą vykusių savivaldos rinkimų metu Varėnos meru buvo išrinktas Seimo narys Algis Kašėta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius