Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 10

VRK vieno kandidato neregistravo dėl nenurodyto teistumo, vienos – dėl antros pilietybės

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį dviejų asmenų neregistravo kandidatais Seimo rinkimuose: vienas buvo nenurodęs teistumo, kita kandidatė turėjo antrą pilietybę.
Vyriausioji rinkimų komisija
Vyriausioji rinkimų komisija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nacionalinio susivienijimo keltas kandidatas į Seimo narius daugiamandatėje apygardoje Jonas Dovidaitis anketoje nenurodė, kad buvo teistas už sunkius ar labai sunkius nusikaltimus iki 1990 metų, todėl VRK nusprendė jo neregistruoti.

VRK dviejų kandidatų ruošėsi neregistruoti dėl antros turimos pilietybės, tačiau posėdžio metu VRK narė Olga Kilkinova pranešė, jog vienas iš jų pateikė dokumentus apie tai, jog Baltarusijos pilietybės nebeturi, yra tik Lietuvos pilietis, todėl VRK nusprendė jo neregistravimo nesvarstyti.

VRK dėl turimos antrosios Rusijos pilietybės neregistruoti nusprendė Anastasijos Bojog, esančios Socialdemokratų partijos daugiamandatės apygardos kandidatų sąraše.

Pasak O.Kilkinovos, pati kandidatė sutiko, jog negalės pateikti dokumentų per tokį trumpą laiką, todėl VRK pasiūlyta jos neregistruoti, komisija nubalsavo už šį projektą.

Anksčiau Rinkimų komisija yra priėmusi sprendimus kandidatais neregistruoti daugiau nei dviejų dešimčių politikų, nes jie nebuvo nurodę buvusio teistumo, bendradarbiavimo su KGB, buvo per jauni kandidatuoti į parlamentą arba nedeklaravę laiku gyvenamosios vietos Lietuvoje.

Tarp neregistruotų kandidatų – partiją „Drąsos kelias“ turėjusi vesti buvusi Seimo narė ir buvusi teisėja Neringa Venckienė. VRK teigimu, dalyvauti Seimo rinkimuose jai neleidžia 2014 metais įvykęs apkaltos procesas.

VRK tyrė ir Darbo partijos keliamo kandidato Antano Guogos atitikimą Seimo rinkimų įstatymui, mat buvo kilę abejonių, ar jis tikrai nebeturi Australijos pilietybės, tačiau atvykęs kandidatas patikino, jog pilietybės yra atsisakęs, o VRK nariai patvirtino gavę tai liudijančius dokumentus iš Lietuvos ir Australijos institucijų, todėl klausimas dėl jo neregistravimo svarstomas nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius