Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18

VRM: bus supaprastinta asmens tapatybės dokumentų atsiėmimo tvarka

Vyriausybė pritarė Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo pakeitimo įstatymo projektui, kuriuo siūloma tobulinti asmens dokumentų išdavimo procesus, padaryti patogesnes piliečiams teikiamas asmens dokumentų išdavimo paslaugas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Asmens tapatybės kortelė
Asmens tapatybės kortelė / dokumentai.lt nuotr.

Vienas pagrindinių pasiūlymų – supaprastinta asmens tapatybės dokumentų atsiėmimo tvarka, piliečio pageidavimu jo nauja asmens tapatybės kortelė ar naujas pasas galės būti saugiai pristatyti į jo nurodytą vietą. Šiuo metu tokia paslauga pasinaudoti gali tik užsienio valstybėse gyvenantys piliečiai.

Siekiant palengvinti dokumentų pateikimo procedūras, kai kreipiamasi dėl asmens tapatybės kortelės ar paso išdavimo vaikui, siūloma nustatyti, kad, pateikiant dokumentus dėl asmens tapatybės kortelės ar paso išdavimo ar keitimo vaikui iki dvejų metų, vaikui dalyvauti nebūtina. Šiuo metu vienų metų vaiką tėvai jau privalo atsivesti į migracijos skyrių.

Taip pat siūloma nustatyti, kad piliečiui nuo 70 metų būtų išduodama ilgesnį laikotarpį – 20 metų – galiojanti asmens tapatybės kortelė.

„Norime, kad asmens dokumentų gavimas piliečiams būtų kuo paprastesnis ir patogesnis. Dėl to svarbu spartinti tam tikrus žingsnius ir taip mažinti eiles Migracijos departamente", – teigia vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Taip pat siūloma nustatyti, kad piliečiui nuo 70 metų būtų išduodama ilgesnį laikotarpį – 20 metų – galiojanti asmens tapatybės kortelė. Šiuo metu 20 metų galiojanti asmens tapatybės kortelė išduodama tik vyresniems kaip 75 metų amžiaus piliečiams. Pagal tokią tvarką daugiau garbaus amžiaus piliečių savo asmens dokumentus galės keisti rečiau.

Įstatymo projekte pateikta ir kitų pasiūlymų, kurie leistų supaprastinti ir paspartinti asmens dokumentų išdavimo procedūras.

Pataisoms dar turi pritarti ir Lietuvos Respublikos Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius