-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 21

VRM: Kūno kultūros departamento parama pasibaigusiam golfo čempionatui – teisėta

Vidaus reikalų ministerija (VRM), pradėjusi tirti dėl kokių priežasčių Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) skyrė paramą šią vasarą vykusiam golfo mėgėjų čempionatui, teigia nematanti, kad būtų pažeisti teisės aktai, vienu ar kitu būdu būtų piktnaudžiauta. 14 tūkst. eurų paramą departamentas skyrė jau pasibaigus čempionatui, rugsėjo pradžioje pranešė LNK televizija.
Golfo čempionatas
Golfo čempionatas / Vytauto Mikaičio nuotr.

„Buvo paprašyta pateikti KKSD paaiškinimą. Mes jį turime. Mūsų ministerijos darbuotojai dar vertina, bet išvada yra, kad nematome, jog būtų pažeisti teisės aktai, vienu ar kitu būdu būtų piktnaudžiauta“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas.

Mūsų ministerijos darbuotojai dar vertina, bet išvada yra, kad nematome, jog būtų pažeisti teisės aktai, vienu ar kitu būdu būtų piktnaudžiauta.

Trečiadienį Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdžio metu KKSD generalinis direktorius Edis Urbanavičiaus aiškino, kodėl parama buvo skirta golfo mėgėjų čempionatui ir kodėl ji buvo skirta jam jau pasibaigus.

Anot E.Urbanavičiaus, tarptautinių sporto renginių organizavimo konkursui buvo pateikta daug paraiškų, kurių daugumą reikėjo tikslinti, todėl paraiškų vertinimo procesas užsitęsė.

„Sprendimas skirti lėšas po renginio galėjo būti priimtas ir yra teisėtas. Tokia galimybė yra įtvirtinta Valstybės biudžeto lėšų skyrimo naudojimo ir atsiskaitymo už panaudotas lėšas tvarkos apraše“, – teigiama pranešime.

E.Urbanavičius taip pat pažymėjo, kad Lietuvos golfo federacijos organizuotas sporto renginys buvo finansuotas kaip kūno kultūros ir sporto srities – „didelio meistriškumo skatinimas, tarptautinių sporto varžybų ir renginių konkursui pateiktas projektas“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edis Urbanavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edis Urbanavičius

„Šio konkurso metu galėjo būti finansuoti tik tie sporto renginiai, kurie buvo įtraukti į atitinkamos tarptautinės sporto šakos federacijos metinį varžybų ir renginių kalendorių. Esminiai reikalavimai, keliami teikiamiems projektams buvo šie: projekto metu vykdomos tarptautinės sporto varžybos turi būti įtrauktos į atitinkamos sporto šakos tarptautinės federacijos oficialų sporto varžybų ir renginių kalendorių, vykdomose tarptautinėse sporto varžybose turi dalyvauti nacionalinės rinktinės, projekto metu veiklos turi būti vykdomos Lietuvos Respublikos teritorijoje, projektas turi apimti ne daugiau kaip vienų tarptautinių sporto varžybų organizavimą ir vykdymą“, – pranešime žiniasklaidai perfrazuojamas E.Urbanavičius.

Iš pateiktos informacijos nusižengimų teisės aktams nematyti.

Anot KKSD generalinio direktoriaus, priėmus sprendimą skirti lėšas golfo mėgėjų čempionatui, paramos skyrimo kriterijams nusižengta nebuvo.

Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, apibendrindamas diskusiją, sakė, kad „iš pateiktos informacijos nusižengimų teisės aktams nematyti, bet norime rekomenduoti Kūno kultūros ir sporto departamentui sprendimus dėl tarptautinių sporto renginių organizavimo konkursų skelbimo priimti anksčiau, kad nepasikartotų tokie faktai“.

Anksčiau ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paramos skyrimą čempionatui pasibaigus yra pavadinęs nenormalia situacija.

Be kitų dalyvių, į čempionatą atvyko keli šalies verslininkai, buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ministerija imasi tirti Kūno kultūros ir sporto departamento paramą golfo mėgėjams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius