Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 26

VRM prašo Vyriausybės kitais metais papildomai skirti apie 9 mln. eurų valstybės sienos apsaugai

Vidaus reikalų ministerija (VRM) prašo Vyriausybės kitiems metams papildomai skirti apie 9 mln. eurų valstybės sienos apsaugai.
Pasieniečių mokyklos kasdienybė
Pasienietis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Siekis yra tinkamai apsaugoti išorinę sieną ir sustiprinti vidinę sienos apsaugą, atsižvelgiant į situaciją tiek Rytuose, tiek Europos Sąjungoje, tiek kovojant su kontrabanda ir pabrėžiant pabėgėlių kontrabandą. Norint visiškai tinkamos apsaugos šis finansavimas yra būtinas“, – sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Jo poziciją BNS perdavė atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

360 tūkst. eurų prašoma elektros šoko įtaisų „Taser“ ir užtaisų jiems įsigyti. Už šiuos pinigus būtų įsigyta 200 elektrošokų ir tūkstantis užtaisų jiems.

360 tūkst. eurų prašoma elektros šoko įtaisų „Taser“ ir užtaisų jiems įsigyti. Už šiuos pinigus būtų įsigyta 200 elektrošokų ir tūkstantis užtaisų jiems. Šiuo metu Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) turi dešimt „tazerių“.

440 tūkst. eurų VRM paprašė lygiavamzdžių šautuvų su optoelektroniniais taikikliais ir šovinių įsigijimui. VSAT įsigytų 150 šautuvų ir 833 tūkst. šovinių, iš kurių 820 tūkst. būtų skirti mokymams.

Transporto išlaikymui prašoma skirti 383 tūkst. eurų.

Laisvoms pareigybėms sukomplektuoti, siekiant padidinti pasienio sargų skaičių ir užtikrinti Laikinosios branduolinio kuro saugyklos B-1 apsaugą VRM Vyriausybės prašo skirti 3 mln. 535 tūkst. eurų, iš jų 2 mln. 350 tūkst. eurų – darbo užmokesčiui.

Taip pat Vyriausybės prašoma 100 tūkst. eurų skirti pareigūnų mokymams. Būtina tobulinti valstybės sienos pareigūnų gebėjimus saugiai ir efektyviai vairuoti visureigius automobilus sudėtingomis sąlygomis, teigia VRM.

Vidaus saugumo fondo 2014-2020 m. programai bendrai finansuoti prašoma 4 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius