Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 21

VRM: Rusijai paskelbus mobilizaciją Lietuva nekeis šios šalies piliečių įleidimo tvarkos

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės vadovaujamas Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komitetas apsvarstęs galimas Rusijoje paskelbtos dalinės mobilizacijos pasekmes konstatavo, kad tiesioginis grėsmės lygis Lietuvai dėl to nepakito ir šiuo metu nėra jokios būtinybės imtis papildomų saugumo priemonių, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Sustiprintas tik už šalies gyventojų saugumą atsakingų tarnybų budrumo lygis. Taip pat išlieka sustiprinta sienos su Rusija ir Baltarusija kontrolė.

Nesikeis nei vizų išdavimo Rusijos piliečiams, nei jų patekimo į Lietuvą tvarka. Ir toliau į Lietuvą bus įleidžiami tik Vyriausybės patvirtintus kriterijus atitinkantys Rusijos piliečiai.

Dalinė mobilizacija nėra automatinis pagrindas suteikti Rusijos piliečiams prieglobstį. Kiekvienas atvejis bus vertinamas individualiai, siekiant išvengti grėsmių Lietuvos nacionaliniam saugumui ir išlaikyti duris atviras pilietinės visuomenės bei opozicijos atstovams. Toliau vyksta reguliarios konsultacijos su regioniniai partneriais ir ES lygiu dėl reagavimo būdų.

Nepaprastosios padėties valdymo koordinavimo komitete dalyvauja VRM, KAM, URM, SAM, SADM, Vyriausybės kanceliarijos, saugumo ir teisėsaugos tarnybų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius