Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 18

VRM valdomoje bažnyčioje – centras prekybos žmonėmis aukoms

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) valdomoje bažnyčioje Vilniaus centre įsikurs pagalbos centras prekybos žmonėmis aukoms. Tai numatyta vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno ir Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus pasirašytame ketinimų protokole, ketvirtadienį pranešė VRM.
Sutarties dėl Ramintojos bažnyčios pasirašymas
Sutarties dėl Ramintojos bažnyčios pasirašymas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Su meru sutarėme, kad bažnyčios patalpose galėtų įsikurti nevyriausybinių organizacijų centras, kuris teiktų pagalbą nuo išnaudojimo nukentėjusiems žmonėms. Saugi aplinka, kurioje žmonės galėtų papasakoti savo bėdas ir gauti pagalbą, yra labai svarbus faktorius sprendžiant šią problemą“, – pranešime cituojamas ministras.

Anot ministerijos, Vilniaus miesto savivaldybė taip pat ketina prisidėti prie Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios įveiklinimo bei tvarkymo.

„Džiugu, kad Senamiesčio širdyje turime atgimstančią erdvę, kuri buvo nepateisinamai apleista ir sovietmečiu naudojama visiškai ne pagal paskirtį. Esu tikras, kad tai bus populiari, nauja traukos vieta visiems vilniečiams, kuri reikšmingai prisidės prie miesto bendruomenės augimo ir stiprėjimo“, – pranešime teigė sostinės meras.

Vidaus reikalų ministerijai apleista Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia Vilniaus centre, Savičiaus gatvėje, buvo perduota praėjusių metų rugpjūtį.

Per metus bažnyčioje pradėjo veikti pašventinta koplyčia, yra rengiamos parodos, švietimo ir bendruomenės renginiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius