Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 11

VSAT atstovas tikina, kad tarnybos pertvarka nepaveiks jos darbo ir ekstremaliomis sąlygomis

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pertvarka niekaip nepaveiks tarnybos darbo net ir dėl migrantų srautų prireikus atstatyti vidinių sienų kontrolę su Lenkija ir Latvija, sako VSAT tarnybos vado pavaduotojas Valentinas Novikovas.
VSAT pareigūnas
VSAT pareigūnas / VSAT nuotr.

„Nei valytojas, nei vairuotojas, nei buhalteris ten neis – tos pajėgos, kurios yra, jos užtikrina mūsų sienų apsaugą esant ir ekstremalioms situacijoms. Bus pasitelktos jėgos iš kitų padalinių, turime sutartis su Viešojo saugumo tarnyba, su policija – tai yra bendras visos valstybės reikalas ir tai bus padaryta“, – apie planuojamą vykdyti pertvarką žurnalistams trečiadienį sakė V.Novikovas.

Vyriausybė trečiadienį planuoja apsispręsti, ar pritarti Vidaus reikalų ministerijos parengtai VSAT pertvarkai , kuria siūloma iš viso panaikinti 90 bendrąsias funkcijas atliekančių pareigybių tarnyboje. Tai esą leistų sutaupyti daugiau kaip 1,1 mln. eurų per metus. Daugiausia diskusijų kyla dėl Lazdijų rinktinės, kur būtų panaikintos 55 pareigybės.

VSAT vadą šiuo metu pavaduojantis V.Novikovas patikino, kad vykdant pertvarką, realiai Lazdijų rinktinėje darbo netektų 33 administracijos, pagalbinio personalo darbuotojų, tačiau penkiose užkardose, kurios pereitų Varėnos ir Pagėgių rinktinėms, vadinamieji „tikrieji“ pasieniečiai liktų dirbti.

Jis taip pat pabrėžė, jog didžioji dalis nelegalios migracijos atvejų ir kitų pažeidimų nustatomi ne prie pat vidinės sienos, bet giliau šalyje ir jiems išaiškinti pasitelkiami VSAT žvalgybiniai pajėgumai, kurie po pertvarkos esą nemažės.

VSAT pertvarką atidėti paragino prezidentė Dalia Grybauskaitė, motyvuodama, jog didėjant migrantų srautams gali tekti atkurti vidinių sienų kontrolę, o tam prireiks papildomų VSAT pajėgumų.

„Padarius tokią reformą būtų daug brangiau atstatyti tokią patikrą, nei būtų sutaupoma. Neprieštaraudama iš principo VRM norams optimizuoti VSAT tarnybą, konkrečiai šioje situacijoje neskubėčiau su reforma, reikia stebėti, kaip toliau vystysis emigracijos reikalai, bet matant tendencijas geriau yra palaukti ir būti pasirengusiems viskam“, – trečiadienį transliuotame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius