Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 02

VSAT nufilmavo, kaip baltarusių pasieniečiai slepia nelegalių migrantų pėdsakus

Nelegalių migrantų per Baltarusiją skaičiai išaugo, o baltarusių pareigūnai apie tai nebesileidžia į kalbas, trečiadienį paskelbė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas. Tarnybos pareigūnams pavyko nufilmuoti, kaip baltarusiai bando nuslėpti nelegalių migrantų pėdsakus.

Apie prie sienos su Baltarusija susiklosčiusią padėtį R.Liubajevas papasakojo trečiadienį vykusiame Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdyje.

Jis komiteto nariams pademonstravo trumpą vaizdo įrašą, kuriame matyti Baltarusijos pasienyje dirbantys šios šalies pareigūnai. VSAT sutiko šiuo vaizdo įrašu pasidalyti su 15min.

„Čia mes matome, kaip Baltarusijos pasieniečiai bando paslėpti sienos pažeidimo faktą. Mes matome iš Lietuvos pusės kontrolės pėdsakų juostą – tokia pat juosta egzistuoja ir Baltarusijos pusėje.

Ten, kur buvo sulaikyta nelegalių migrantų grupė, beveik netrukus po pažeidimo atsirado Baltarusijos pasieniečiai, kurie tuos pėdsakus užlygina, slėpdami patį faktą“, – vaizdo įrašą komentavo VSAT vadas.

R.Liubajevo teigimu, sienos įgaliotinis informavo Baltarusiją apie sienos pažeidimą ir paprašė atvykti nustatyti patį faktą. Tačiau Baltarusijos pusė tai padaryti atsisakė ir paties fakto nepripažino.

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės duomenimis, per Baltarusijos sieną į Lietuvą nelegaliai šiemet atvyko 189 migrantai. Tai – gerokai daugiau nei tokiu pat laikotarpiu pernai.

VIDEO: Nufilmuota, kaip baltarusių pasieniečiai slepia pėdsakus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius