Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 21

VSAT uždaro Kybartų užsieniečių centrą, naikina pusantro šimto etatų

Valstybes sienos apsaugos tarnyba (VSAT) uždaro Kybartų užsieniečių registracijos centrą, dėl to naikina pusantro šimto etatų.
Migrantai Kybartų užsieniečių registracijos centre
Migrantai Kybartų užsieniečių registracijos centre / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Šiuo metu šiame centre gyvena 52 užsieniečiai, kai pradžioje gyveno apie 700. Su tokiais kiekiais laikyti tokį personalą nėra ekonomiška ir nėra prasmės“, – BNS sakė pasieniečių atstovas Giedrius Mišutis.

„Kaip buvo uždarytas Medininkų centras, taip uždaromas ir Kybartų, kuris darbą pradėjo migrantų krizės įkarštyje“, – pridūrė jis.

Nuo kovo 1 dienos uždarant šį centrą, naikinama apie 100 statutinių pareigybių ir apie 50 darbo sutartininkų etatų. Tarp pastarųjų daugiausia socialinio darbuotojo padėjėjai, virtuvės darbininkai, virėjai, valytojai, logistikos specialistai, pagalbiniai darbininkai, apskaitininkai.

Vis dėlto, anot G. Mišučio, visiems jiems yra siūloma galimybė įsidarbinti VSAT sistemoje, tačiau kitose vietose.

„Su statutiniais, žinoma, lengviau, nes yra daugiau laisvų pareigybių. Su darbo sutartininkais – kiek sunkiau, bet kiekvienas atvejis bus nagrinėjamas individualiai, stengiantis, kad be darbo neliktų nė vienas žmogus“, – sakė G.Mišutis.

Kybartų užsieniečių registracijos centro administracinės patalpos bus toliau naudojamos šalia esančios Kybartų užkardos reikmėms.

„Nėra taip, kad centras paliekamas likimo valiai“, – kalbėjo G.Mišutis.

Be to, šis objektas taip pat galės bus panaudotas, jei vėl kiltų migrantų antplūdis.

Kiek anksčiau šį mėnesį Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigė, kad Lietuvoje beliko kiek daugiau nei 200 neteisėtai į šalį atvykusių migrantų.

Praėjusiais metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Didžioji dalis šių žmonių iš Lietuvos pabėgo leidus jiems laisvai judėti.

Dalis neteisėtai atvykusių migrantų buvo sugrąžinti į kilmės šalis, dar maždaug pusantro šimto jų suteiktas prieglobstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius