Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 03

VSAT užfiksavo, kaip Baltarusijos pareigūnai patys atveža migrantus prie sienos

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) stebėjimo kameros ir operatorius trečiadienį užfiksavo, kaip Baltarusijos pasieniečiai tarnybiniu automobiliu atveža du migrantus prie Lietuvos sienos ir nurodo jiems ją kirsti. Įraše taip pat matoma, kad pastebėjus Lietuvos pareigūnus vienas migrantas skuba nuauti batus ir kojines kitam bei taip, anot VSAT, siekia suvaidinti, jog jam reikia pagalbos.

Įvykį VSAT stebėjimo sistemų kameros ir operatorius užfiksavo gruodžio 1-ąją, tamsiu paros metu, Šalčininkų rajone.

Pasieniečiai stacionaria sienos kontrolės įranga nufilmavo Baltarusijos pusėje iš miško išvažiuojantį tarnybinį Baltarusijos valstybinio pasienio komiteto automobilį.

Juo, kaip paaiškėjo netrukus, buvo atgabenti du neteisėti migrantai. Jiems Baltarusijos pareigūnai buvo nurodę eiti į Lietuvą – tą vėliau patvirtino ir patys migrantai.

Vienas migrantas skubiai atsigulė ant žemės, o kitas nuavė gulinčiojo batus ir kojines.

Lietuvos teritorijoje atsidūrę du vyrai šiek tiek luktelėjo, apsidairė ir tada, kai už miško posūkio pasirodė į įvykio vietą važiuojantis tarnybinis VSAT visureigis, vienas migrantas skubiai atsigulė ant žemės, o kitas nuavė gulinčiojo batus ir kojines. Manoma, kad taip jie siekė inscenizuoti, jog vienam iš vyrų neva reikalinga pagalba.

Tuo pačiu metu Baltarusijos pusėje atvažiavo ir migrantus atgabenę šios šalies pareigūnai – neabejojama, kad Baltarusijos pasieniečiai sekė ir fiksavo VSAT pareigūnų veiksmus.

Paaiškėjo, kad abu migrantai yra Irako piliečiai. Jie patvirtino, kad prie valstybės sienos buvo atvežti Baltarusijos pasieniečių, kurie nurodė jiems eiti į Lietuvą.

Lietuvos VSAT pareigūnai, įvertinę irakiečių būklę, abiem migrantams įteikė humanitarinius paketus ir grąžino juos į Baltarusiją.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, į Lietuvą nepateko 7773 migrantai.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko, teigia VSAT.

Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl išaugusios neteisėtos migracijos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius