Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 17 /21:53

Lietuvos tarnybos apie apribojimus prie Lietuvos–Baltarusijos pasienio informuotos nebuvo, eismas vyksta

Eismas per Lietuvos–Baltarusijos pasienio punktus šiuo metu vyksta, informacijos apie galimus pasikeitimus ar apribojimus iš Baltarusijos tarnybų kol kas nėra gauta, ketvirtadienio vakarą BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovas Rustamas Liubajevas. Vidaus reikalų ministerija (VRM) taip pat neturi informacijos apie galimus apribojimus Baltarusijos–Lietuvos pasienyje, sako ministrė Rita Tamašunienė.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis / VSAT nuotr.

Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Baltarusija „uždaro“ sieną su Vakarais ir stiprina valstybinės sienos su Ukraina apsaugą.

„Tokios informacijos kol kas neturime. Ką tik kalbėjau su rinktinių vadovais, kol kas vykimas per valstybių sieną vyksta. Mums tai netikėta informacija, bandom susisiekti su Baltarusijos kolegomis, turime informacijos apsikeitimo kanalus, tačiau kol kas tos informacijos nei patvirtinti, nei paneigti negalime“, – BNS sakė R. Liubajevas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rustamas Liubajevas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rustamas Liubajevas

Kiek vėliau ketvirtadienio vakarą VSAT vadovas informavo, kad susisiekus su Lenkijos pasienio tarnybos kolegomis, pastarieji taip pat nurodė, kad kol kas jokių pasikeitimų pasienyje su Baltarusija nėra ir eismas vyksta įprasta tvarka.

„Be to, mūsų vienam iš įgaliotinių, rinktinės vadovų pavyko susisiekti su Baltarusijos kolegomis, tai regioniniu lygiu kol kas ir Baltarusjos kolegos jokios informacijos apie kažkokius apribojimus atvykti ar išvykti iš Baltarusijos kol kas nežino“, – sakė R.Liubajevas.

Pasak jo, apie Baltarusijos pasienio apsaugos tarnybų darbą sustiprintu režimu buvo žinoma ir anksčiau.

„Tas sustiprintas režimas taikomas jau nuo pat prezidento rinkimų dienos“, – teigė VSAT vadovas.

Infomacijos neturi ir VRM

Apie pasikeitimus nebuvo informuota ir Vidaus reikalų ministerija.

„Šiuo metu, šią minutę nė vienas užkardos vadas, nei generolas nėra informuoti, kad keičiasi kažkas tarp Lietuvos ir Baltarusijos pasienio punktų, bet tą žinią, paskelbtą A.Lukašenkos, girdėjome ir įgaliotiniui mūsų Valstybės sienos apsaugos tarnybos pavesta sužinoti visą informaciją, kas planuojama daryti“, – ketvirtadienio vakarą BNS sakė ministrė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Tamašunienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Tamašunienė

Pasak jos, kol kas per sieną transportas vyksta be trikdžių.

L.Linkevičius: tai yra desperacija

L.Linkevičius LRT TELEVIZIJAI teigė, kad dėl A.Lukašenkos pareiškimų reiktų palaukti ir įsitikinti, kas buvo turėta omenyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Linkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Linas Linkevičius

„Kadangi prieš tai buvę pareiškimai pasirodė ne visiškai realūs, tai ir dėl šitų pareiškimų reiktų palūkėti, kas turima omenyje. Noras yra pademonstruoti bet kokia kaina, kad yra kažkokia tai grėsmė. Tą mes matome, bet tos grėsmės nėra, tai ją reikia išrasti. Ir tai, kad pusė kariuomenės siunčiama saugoti sienas, tai yra desperacija praktiškai, visiškai nieko bendro neturint su realybe (...). Kol kas sunku kažką ir komentuoti, kai neadekvatūs sprendimai priiminėjami žmogaus, kuris neadekvačiai suvokia situaciją“, – sako ministras.

A.Lukašenka ketvirtadienį sakė siunčiantis „pusę kariuomenės“ stiprinti vakarinių sienų apsaugą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius