Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03

VSD vadovas Gediminas Grina: žinių apie galimas provokacijas dėl Ukrainos Lietuvoje nėra

Žinių apie galimas provokacijas Lietuvoje dėl Ukrainoje vykstančių įvykių nėra, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina.
Gediminas Grina
Gediminas Grina / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
„Lietuvoje, ačiū Dievui, ne“, – klausiamas, ar turi kokios nors informacijos apie kokias nors provokacijas Lietuvoje, žurnalistams sakė G.Grina.

Jis pirmadienį Seime dalyvavo dėl situacijos Kryme sušauktame Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų posėdyje.

Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, esą Lietuvoje buvo rengiami „Maidano riaušininkai“, VSD vadovas įvardijo informacinio karo dalimi.

Lietuvoje, ačiū Dievui, ne, – klausiamas, ar turi kokios nors informacijos apie kokias nors provokacijas Lietuvoje, žurnalistams sakė G.Grina.

„Ši informacija yra informacinių karų dalis. Kiekviena pusė stengiasi skleisti sau naudingą informaciją, manau, šitame informaciniame lauke tikrai nėra išimtis ir Lietuva“, – sakė VSD vadovas.

Pirmadienį susiklosčiusią padėtį Kryme aptarė Seimo valdyba kartu su Seimo Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovais, premjeru Algirdu Butkevičiumi bei krašto apsaugos ministru Juozu Oleku. Anksčiau pirmadienį šis klausimas buvo aptartas prezidentūroje.

Šeštadienį Rusijos Federacijos Taryba patenkino prezidento Vladimiro Putino prašymą leisti panaudoti ginkluotąsias pajėgas Ukrainos teritorijoje. Šis Rusijos sprendimas ir karių dislokavimas Kryme sukėlė griežtą ES ir NATO šalių reakciją.

Lietuva sekmadienį nusprendė iškviesti konsultacijoms į Vilnių ambasadorių Maskvoje Renatą Norkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius