-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 27

VSD vadovas: ginčai dėl riaušių valdymo kelia nerimą

Institucijų ir politikų ginčai dėl pernykščių riaušių prie Seimo valdymo kelia nerimą, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Darius Jauniškis.
Darius Jauniškis
Darius Jauniškis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Žiūriu į tai su tam tikru stipriu nerimu. Todėl kad ypatingai karo Ukrainoje kontekste tokie dalykai tiesiog valstybei neišeina į sveikatą, kaip bebūtų. Mano giliu įsitikinimu, šiuo metu mes kaip tik turėtumėme suremti pečius, nustoti ginčytis galų gale, kapstytis, kas buvo, ko nebuvo, o kaip tik susikoncentruoti į dabartinius įvykius“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė D.Jauniškis.

„Visa situacija aplink mus, pasaulyje, yra pavojinga ir tokiais momentais reikalingas susitelkimas, darbas, žiūrėjimas, kur yra tikrosios grėsmės, įdėti darbo daugiau stengiantis jas užkardyti, užbėgti tam už akių“, – pridūrė jis.

Ginčai dėl pernai rugpjūtį prie Seimo kilusių riaušių kilo po to, kai Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas Ričardas Pocius paliko pareigas šalių sutarimu ir viešai prabilo apie A.Bilotaitės atsakomybę dėl netinkamo riaušių malšinimo.

Po jo interviu „Delfi“ Vidaus reikalų ministerija teigė, kad savo pareiškimais buvęs VST vadas bando pridengti savo melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą. A.Bilotaitė generolo teiginius vadino „liguistais kliedesiais“.

Opozicija kritikuoja ministrę ir žada inicijuoti parlamentinį tyrimą išsiaiškinti situacijai, abiem pusėms apsikeitus kaltinimais. Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kreipėsi ir į Generalinę prokuratūrą prašydami įvertinti, ar A.Bilotaitė ir kiti pareigūnai tinkamai ėjo savo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius