Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

VSD vadovas Darius Jauniškis: nepageidaujamų asmenų sąrašo skelbti nereikėtų

Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis laikosi pozicijos, jog nepageidaujamų asmenų sąrašo Lietuvai skelbti viešai nereikėtų.
Valstybės saugumo departamentas
Valstybės saugumo departamentas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Aš manau, kad geriau to nedaryti, nekelti be reikalo aistrų. Be to, duotume pretekstą ir kitai šaliai mus kritikuoti tam tikrais atvejais, žinote, apie ką aš kalbu“, – BNS trečiadienį sakė D.Jauniškis.

Vyriausybė birželį yra pritarusi Vidaus reikalų ministerijos siūlymui, leidžiančiam viešai skelbti užsieniečių, kuriems dėl galimos grėsmės valstybės saugumui draudžiama atvykti į Lietuvą, duomenis.

„Reikia pasižiūrėti, ar galėtume jį paskelbti, reikia jį peržvelgti. Iš principo įmanoma, Rusija paskelbė“, – apie galimybes paskelbti sąrašą sakė D.Jauniškis, nors neslėpė, jog jo nuomonė šiuo klausimu – skeptiška.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Darius Jauniškis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Darius Jauniškis

Pagal Vidaus reikalų ministerijos iniciatyvą numatoma, kad Migracijos departamento (o įvykdžius planuojamą jo reorganizaciją – funkcijas perėmusių institucijų) interneto svetainėje bus viešai skelbiami duomenys tų užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą dėl galimos grėsmės valstybės saugumui ir dėl kurių atitinkamos valstybės institucijos ar įstaigos pateikė siūlymą duomenis paskelbti viešai.

Tačiau jau Vyriausybei priimant sprendimą kartu buvo pažymima, viešas bus ne visas tokių asmenų sąrašas.

„Tą sprendžia iniciatorius, kurio dėka tam sąraše atsidūrė asmuo – jisai nusprendžia, kad reikia skelbti ar nereikia skelbti. Jeigu nusprendžia, kad reikia skelbti, tai ir paskelbiama“, – savo ruožtu žurnalistams trečiadienį sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pernai į Lietuvą neįleisti 3448 užsieniečiai, per 600 iš jų – dėl to, kad yra laikomi keliančiais grėsmę Europos Sąjungos valstybių viešajai tvarkai, vidaus saugumui ar tarptautiniams santykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius